Τροφές για γερή καρδιά (μέρος 2ο)




Στο πρώτο μέρος του άρθρου μάθαμε ποια
θρεπτικά συστατικά προστατεύουν την καρδιά, ποιος είναι ο ρόλος τους,
πως μειώνουν τη χοληστερίνη και σε ποιες τροφές υπάρχουν. Στο δεύτερο
μέρος θα γνωρίσουμε τη σημασία του νερού για την υγεία του
καρδιαγγειακού συστήματος και των φυτικών συστατικών όπως είναι οι
φυτικές ίνες και οι φυτικές στερόλες.

Νερό

 


Η επαρκής λήψη νερού
υποβοηθά την καρδιακή λειτουργία και γενικότερα τη σωστή λειτουργία του
οργανισμού. 'Ατομα που πίνουν λιγότερα από πέντε ποτήρια νερό ημερησίως
έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιολογικό πρόβλημα σε
σχέση με τα άτομα που πίνουν περισσότερο. Η ελλιπής πρόσληψη νερού
μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, αυξάνει την καρδιακή συχνότητα,
στρεσάρει τον οργανισμό, ευνοεί τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά
(παράγοντας καρδιαγγειακού κινδύνου), αυξάνει την αρτηριακή πίεση,
εμποδίζει την αφομοίωση απαραίτητων συστατικών και βιταμινών και
δυσχεραίνει την αποβολή άχρηστων ουσιών.

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΗΓΕΣ: Εκτός από το νερό, άλλες πηγές νερού είναι οι χυμοί φρούτων και λαχανικών, τα φρούτα, τα λαχανικά και το γάλα. Διαβάστε περισσότερα »

 

 

 



5
Μέσος Όρος: 5 (1 vote)
Η βαθμολογία σας: Κανένα




    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας