Τί προσέχω για την αγορά σχολικών ειδώνΟι διάφορες εταιρείες παραγωγής σχολικών ειδών, εκμεταλλεύονται την φαντασία των παιδιών και δημιουργούν στα παιδιά μας στρεβλά καταναλωτικά πρότυπα στο βωμό του κέρδους.
Από τα είδη που προωθούνται στην αγορά αρκετά είναι εντελώς περιττά, για αυτό πριν ξεκινήσουμε τις αγορές μας πρέπει:

  • Να συζητήσουμε με το παιδί μας, να του εξηγήσουμε και να του δώσουμε να καταλάβει τις παγίδες των διαφημίσεων, καθώς και τους τρόπους πού οι διάφορες εταιρείες μας οδηγούν στην υπερκατανάλωση.
  • Ετοιμάζουμε ένα κατάλογο με τα είδη που θεωρούμε απαραίτητα ,στη διαδικασία αυτή, το παιδί μας πρέπει να συμμετάσχει, γιατί αν πιστεύει ότι συναποφάσισε μαζί μας, θα αποφύγουμε τις τριβές όταν θα κάνουμε τις αγορές μας.
  • Είναι φυσικό, το παιδί μας, κάποιες στιγμές να παρασυρθεί από την ποικιλία της αγοράς και να μας ζητήσει κάποια πράγματα, τα οποία δεν είχαμε συμπεριλάβει στον κατάλογο, εάν θεωρούμε ότι είναι περιττά, πρέπει να αρνηθούμε έστω και αν στενοχωρήσουμε το μικρό μας καταναλωτή.
  • Η έρευνα αγοράς είναι αναγκαία διότι οι αποκλίσεις τιμών για το ίδιο είδος είναι μεγάλες. Σε κάποια προϊόντα, όπως μολύβια, στυλό, γόμες κ.α., είναι πολλές φορές πιο οικονομικό, να αγοράζουμε συσκευασίες που περιέχουν παραπάνω από ένα τεμάχιο, αρκεί να τα χρησιμοποιούμε.


4
Μέσος Όρος: 4 (1 vote)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας