Τι ονομάζουμε «συμπλήρωμα διατροφής»;Τι ονομάζουμε «συμπλήρωμα διατροφής»;

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) τα συμπληρώματα διατροφής είναι προϊόντα που περιέχουν ένα ή περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Ο προορισμός τους είναι να συμπληρώνουν το ημερήσιο διαιτολόγιο του ανθρώπου, όταν η διατροφή του δεν είναι ισορροπημένη. Δεν ανήκουν στην κατηγορία των κοινών τροφών, δεν είναι φάρμακα –σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί φαρμάκων– ούτε προϊόντα ειδικής διατροφής και δεν προορίζονται για ειδικές κατηγορίες ατόμων. Το συμπλήρωμα διατροφής περιέχει τουλάχιστον ένα από τα εξής συστατικά: βιταμίνες, ανόργανα συστατικά, βότανα, αμινοξέα, μεταβολίτες, αποστάγματα ή συνδυασμό οποιωνδήποτε από τα παραπάνω συστατικά.

Πότε πρέπει να λαμβάνουμε συμπληρώματα διατροφής;

Επειδή οι ποσότητες των μικροθρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ο οργανισμός είναι πολύ μικρές, στην πράξη η διατροφή μάς προσφέρει περισσότερες από όσες χρειαζόμαστε. Έτσι λοιπόν για τους περισσότερους ανθρώπους δεν είναι αναγκαίο να παίρνουν καθημερινά συμπληρώματα διατροφής. Υπάρχουν όμως ομάδες ανθρώπων για τους οποίους η λήψη βιταμινών είναι απαραίτητη. Τα άτομα αυτά για διάφορους λόγους, εάν, π.χ., η διατροφή τους δεν είναι καλή, δεν απορροφά το έντερό τους κανονικά τις θρεπτικές ουσίες ή ανήκουν σε ομάδες με ιδιαίτερα προβλήματα ή αυξημένες ανάγκες, χρειάζονται συμπληρώματα βιταμινών.

Ποιους αφορά αυτό;

Άτομα με έλλειψη βιταμινών, εγκύους, γυναίκες σε ηλικία εμμηνόπαυσης, ασθενείς με καρδιαγγειακά προβλήματα, καπνιστές, αλκοολικούς, ηλικιωμένους, φυτοφάγους. Επίσης, άτομα που δεν έχουν το χρόνο να καταναλώνουν πλήρη και επαρκή γεύματα, που κάνουν δίαιτες αδυνατίσματος, άτομα λιποβαρή (εφόσον κρίνεται απαραίτητο από τον αρμόδιο επιστήμονα υγείας), εκείνα που θέλουν να βελτιώσουν τη συνολική τους υγεία, τη φυσική τους κατάσταση, που αθλούνται ή έχουν στρες. Τέλος, ασθενείς ή πάσχοντες σε ανάρρωση (π.χ. από σύνδρομο δυσαπορρόφησης, ηπατοχολικά νοσήματα, εγκαυματίες, άτομα με συγγενή προβλήματα μεταβολισμού).

 http://www.healthwithaloe.gr/eshop/supplements/0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα


Χρήση συμπληρωμάτων διατροφής

Η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής χρειάζεται μεγάλη προσοχή και σε καμιά περίπτωση δεν αντικαθιστά την ισορροπημένη καθημερινή διατροφή μας!    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας