Τι είναι τα laminate δάπεδαΤα δάπεδα τύπου laminate είναι ένα προϊόν το οποίο βρίσκει ευρεία χρήση και τείνει να αντικαθιστά τα κλασικά παρκέτα μασίφ. Διατίθενται σε μεγάλη γκάμα τιμών και χρωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για οικιακούς όσο και για επαγγελματικούς χώρους.

Προσφέρουν μια εναλλακτική επιλογή για την αισθητική του σπιτιού σας, καθώς συνδυάζουν ζεστασιά, χαμηλό κόστος, εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση. Τα laminate δάπεδα κατασκευάζονται από ινοσανίδα υψηλής πυκνότητας στην οποία η άνω επιφάνεια επενδύεται με διακοσμητικό χαρτιού και η κάτω επιφάνεια με αδιάβροχο φύλλο χαρτιού εμποτισμένα σε κόλλα.

Η ιστορία του laminate

Η ιστορία του laminate παρόλο που είναι αρκετά πρόσφατη δείχνει πως έχουν εξελιχθεί τα είδη décor. Το παρακάτω κείμενο δείχνει πως κατέληξαν τα δάπεδα αυτά να είναι σήμερα πολύ υψηλά στην προτίμηση των αγοραστών.

Τα πρώτα ξύλινα δάπεδα κατασκευάστηκαν το 1977 στη Σουηδία, αλλά βγήκε για πρώτη φορά στην αγορά το 1980. Αυτό το νέο είδος πατώματος πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Στην αρχή το laminate δεν ήταν υψηλής ποιότητας, όπως είναι σήμερα, αλλά χάρη στις συνεχείς βελτιώσεις, στα τέλη του 1980 επιτεύχθηκαν πολύ ορατά αποτελέσματα.

Σήμερα το laminate είναι ένα από τα πιο δημοφιλή δάπεδα στον κόσμο. Το μόνο που δεν άλλαξε από το 1980 είναι η σύνθεσή του, η οποία αποτελείται από 3 στρώματα.

Το στρώμα της βάσης του laminate είναι ένα αδιαπέραστο στρώμα που βελτιώνει τη δομική σταθερότητα και χρησιμεύει ως φράγμα υγρασίας. Το παχύ , μεσαίο στρώμα είναι μια ξύλινη βάση από σύνθετη ρητίνη . Το ανώτερο στρώμα αποτελείται από την επιφάνεια που φθείρεται και το διακοσμητικό στρώμα, το οποίο ανάλογα με τη διαδικασία παραγωγής , μπορεί να αποτελείται από πολλά στρώματα . Αποτελείται από μια ειδική κατεργασμένη ρητίνη , η οποία προσδίδει στο δάπεδο μια σκληρή , ανθεκτική επιφάνεια και το καθιστά ελκυστικό οπτικά.

Ειδικά όσον αφορά στην επιφάνεια , οι διαφορές μεταξύ των κατώτερων laminate και των laminate υψηλής ποιότητας είναι εμφανείς. Ειδικότερα όσον αφορά στον σχεδιασμό, ένα καλό laminate δάπεδο δίνει την αίσθηση του φυσικού ξύλου. Ταυτόχρονα , η υψηλή ποιότητα φινιρίσματος του laminate παρέχει πολλά πλεονεκτήματα.
0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας