Τι είναι η Aγγειοπλαστικη - ΑγγειοχειρουργοςAγγειοπλαστικη- Αγγειοχειρουργος

Η αγγειοπλαστικη των στεφανιαίων αρτηριών ή αλλιώς και μπαλονάκι, όπως το γνωρίζουμε οι περισσότεροι είναι μια θεραπευτική ενέργεια που κάνουν οι καρδιολόγοι για να ανοίξει η αποφραγμένη στεφανιαία αρτηρία και να βελτιωθεί η ροή του αίματος στο μυοκάρδιο.

Η θεραπεία της στεφανιαίας νόσου γίνεται με το ειδικό μπαλονάκι και ένα μεταλλικό σκελετό σαν νάρθηκα ώστε να κρατάει τη στεφανιαία αρτηρία ανοικτή. Η αγγειοπλαστικη είναι μια εναλλακτική λύση χειρουργικής επέμβασης παράκαμψης των στεφανιαίων αρτηριών. Είναι πιο σύντομη από το bypass, πιο οικονομική, λιγότερο αιματηρή και ο ασθενής επιτρέπεται να γυρίσει την επόμενη μέρα σπίτι του.

Η διαδικασία της αγγειοπλαστικής διαρκεί περίπου μία ώρα και αφόυ ενημερωθεί ο ασθενής και συμφωνήσει με τα στάδια της διαδικασίας, θα υπογράψει και θα αρχίσουν με τοπική αναισθησία. Ο Αγγειοχειρουργος θα εισάγει έναν καθετήρα σε μια μεγάλη αρτηρία και θα τον οδηγήσει προς το στόμιο της στενωμένης αρτηρίας της καρδιάς.

Στη συνέχεια βάζει ένα μακρύ και λεπτό σύρμα μέσα στον καθετήρα ώστε να περάσει μέσα από τη στένωση της αρτηρίας. Πάνω σε αυτό το σύρμα κυλά ένας καθετήρας που στο τέρμα του έχει ένα μπαλόνι που τοποθετείται στη στένωση.

Μετά ο Αγγειοχειρουργος φουσκώνει το μπαλόνι και αυτό με τη σειρά του συμπιέζει την αθηρωματική πλάκα και διαστέλλει τη στενωμένη αρτηρία. Στο τέλος, αφαιρείται ο καθετήρας και τοποθετείται ο μεταλλικός νάρθηκας με το ειδικό σύρμα, ο οποίος διαστέλλεται με το φούσκωμα του μπαλονιού. Το μπαλόνι αφήνει τη στένωση ανοικτή, ενώ στην πορεία αφαιρείται αφού έχει ξεφουσκώσει και παραμένει ο νάρθηκας μέσα στη στένωση, κρατώντας την αρτηρία ανοικτή.

Η αγγειοπλαστικη εφαρμόζεται σε περιπτώσεις μη έκτακτης ανάγκης, απλά για τη θεραπεία
χρόνιων στεφανιαίων στενώσεων, αλλά και έκτακτη ανάγκη για τη θεραπεία οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου. Ακόμα, πολλοί υποψήφιοι ασθενείς για αγγειοπλαστική είναι εκείνοι με στηθάγχη ή πιστοποιημένη ισχαιμία από τη δοκιμασία κόπωσης ή από το σπινθηρογράφημα.


Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν όσοι έχουν οξύ έμφραγμα με μετεμφραγματική στηθάγχη, παλιό έμφραγμα μυοκαρδίου και θετική δοκιμασία κόπωσης, σοβαρή σταθερή στηθάγχη, ασταθή στηθάγχη που δε βελτιώνεται με φαρμακευτική αγωγή, και στενώσεις σε αορτοστεφανιαία μοσχεύματα.

Ωστόσο βέβαια, πρέπει να γνωρίζουμε ότι καμιά επέμβαση είτε αγγειοπλαστική, είτε bypass, δε θεραπεύει τη στεφανιαία νόσο, απλά αλλάζει την πορεία της και προλαμβάνει χειρότερες καταστάσεις.5
Μέσος Όρος: 5 (1 vote)
Η βαθμολογία σας: Κανένα


nice post

Wherein a company representative is associated with erectile dysfunction, they often ambience down, exasperated and after this lonely basically because man aren't able through to. More and more hombres can hold substitute in feel the store's male erecticle dysfunction and a low level libido are usually turned. As of taking the best footsteps, a can claim back your partner's libido right into a stiff point that allows the mortal will be able to have and after this sex activity. phen375 track order    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας