Τι ακριβώς είναι το Social bookmarking;
Social bookmarking

 

Τι ακριβώς είναι το Social bookmarking ;

Η λέξη bookmark στα ελληνικά σημαίνει σελιδοδείκτης, στο διαδίκτυο ένας σελιδοδείκτης χρησιμοποιείται για να αποθηκεύσει τοπικά στον υπολογιστή μας την διεύθυνση μιας συγκεκριμένης σελίδας που μας ενδιαφέρει, έτσι ώστε στην συνέχεια να έχουμε πρόσβαση σε αυτήν μόνο με ένα click.

Έχετε ποτέ στείλει ένα email σε ένα φίλο ή κάποιο μέλος της οικογένειας σας δίνοντας του κάποιο link που πιστεύεται ότι θα τον ενδιαφέρει; Αν ναι τότε έχετε συμμετάσχει σε κάποια μορφή social bookmarking .

Το Social Bookmarking  σου παρέχει την δυνατότητα να αποθηκεύεις τους σελιδοδείκτες σου σε μια ιστοσελίδα και να τους οργανώνεις/κατηγοριοποιείς εκεί. Επίσης σου επιτρέπει να ‘παίρνεις’ μαζί σου τους σελιδοδείκτες, αφού δεν βρίσκονται αποθηκευμένοι στον προσωπικό σου υπολογιστή μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτούς από την δουλεία ή από τον υπολογιστή ενός φίλου σου! Αλλά το να οργανώνεις τους σελιδοδείκτες σου και να τους κάνεις φορητούς είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του πολύχρωμου μωσαϊκού που συνθέτει το social bookmarking. Σου επιτρέπει να τους μοιράζεσαι με τους φίλους σου, τα μέλη της οικογένειας σου ακόμα και με τελείως άγνωστους.

Συνοψίζοντας, με την έλευση των  social bookmarking sites μπορείτε πλέον να:

  • Καταχωρείτε τους σελιδοδείκτες σας online και να έχετε πρόσβαση σε αυτούς από οπουδήποτε
  • Μοιράζεστε τους σελιδοδείκτες σας με άλλους χρήστες του διαδικτύου

Για κάθε σελιδοδείκτη που καταχωρείται πρέπει να εισάγεται και κάποιες ετικέτες ‘tags’ η οποίες περιγράφουν την σελίδα που καταχωρήσατε. Βάση αυτών γίνεται ουσιαστικά μια κατηγοριοποίηση της σελίδας σας, και ο καθένας ψάχνοντας στην αντίστοιχη κατηγορία μπορεί να την δει.

Ωραία, και εγώ τι κερδίζω;

Προφανώς κερδίζεται backlinks προς την ιστοσελίδα σας, τα οποία όπως αναφέρουμε στο off page seo είναι ο σημαντικότερος παράγοντας προώθησης της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης. Με χρήση των ετικετών (tags) μπορείτε κάλλιστα να στοχεύσετε σε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά που σας ενδιαφέρουν.

Μερικά από τα δημοφιλέστερα bookmarking sites  είναι τα εξής:

http://www.delicious.com/
http://blinklist.com/
http://digg.com/
http://www.linkagogo.com/
http://www.digme.gr/
http://socialand.info/

Για περισσότερες συμβουλές επισκεφθείτε 

 

Κατασκευή Ιστοσελίδων - Ηλίας Φωτόπουλος 

 

 

 

Τι να προσέξετε !!

http://www.hliasfotopoulos.gr/5
Μέσος Όρος: 5 (15 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας