Τα θετικά στοιχεία του γάμουΟ θεσμός του γάμου έχει περισσότερα θετικά στοιχεία από οτι αρνητικά στοιχεία όπως θα νόμιζαν πολλοί άντρες οι οποίοι είναι κτά του θεσμού του γάμου. Η ένωση αυτή δεν είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου ή κυρίως των καλεσμένων, άλλα για να μπορέσει το ζευγάρι να ζήσει μαζί ευτυχισμένο και αγαπημένο για πολλά πολλά χρόωια. Το σημαντικότερο είναι να μην τεθεί θέμα για κάποιο διαζύγιο στην πορεία και έτσι ο γάμος να είναι πολύ χαρούμενος χωρίς καμία επιπλοκή.

Ένα από τα πιο όμορφα σημεία στον γάμο είναι ο ερχομός ενός μωρού το οποίο αλλάζει ολοκληρωτικά την καθημερινότητα αλλά και την μετέπειτα ζωή του ζευγαριού. Είναι γνωστό οτι το καλύτερο για ένα παιδί θα ήταν να γεννηθεί εντός ενός γάμου και οχι εκτός. Αυτό συμβαίνει διότι η κοινωνία είναι εκείνη η οποία έχει καθορίσει έτσι την κοινωνική της διαστρωμάτωση έστι ώστε ένα παιδί το οποίο είναι γεννημένο εκτός του θεσμού του γάμου να μην είναι και ιδιαίτερα αποδεκτό από την υπόλοιπη κοινωνία.

Κατά κάποιον τρόπο έρχεται στην επιφάνει ένας κοινωνικός διαχωρισμός και ίσως και κάποιος ρατσισμός ως προς το παιδί εαν δεν είναι εντός γάμου γεννημένο.

Ο γάμος έχει πολλά όμορφα πράγματα στην πορεία του και πολλά ευχάριστα πράγματα επίσης. Σαφώς μπορεί να υπάρχουν και καυγάδες και τσακωμοί, αλλά όλα αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Τίποτε δεν είναι εφικτό να είναι για πάντα ήρεμο και γάληνιο, η ένταση θα υπάρχει πάντα και παντού και αυτό πολλές φορές είναι εκείνο το οποίο κάνει και την διαφορά. Οι περισσότεροι άντρες τείνουν να είναι κατά του γάμου για διάφορους και ποικίλους λόγους που μόνο αυτοί μπορούν να κατανοήσουν. Ενώ οι γυναίκες είναι εκείνες οι οποίες θέλουν από μικρή ηλικία να βρουν τον πρίγκιπα τον οποίο κάποτε στο μέλλον θα παντρευτούν και θα αγαπήσουν φυσικά. Από μικρές μεγαώνουν με αυτό το σκεπτικό και αυτή την ιδέα. Την σημερινή εποχή όμως δεν υπάρχουν και πολλοί πρίγκιπες με άσπρο άλογο και την ιδανική εμφάνιση καθώς επίσης και τον ιδανικό χαρακτήρα για να μπορέσουν να ικανοποιήσουν μια γυναίκα οχι βέβαια με τα υλικά αγαθά αλλά με τα ψυχικά αγαθά. Η άποξη οτι οι γυναίκες αρκούνται μόνο με τα υλικά αγαθά είναι λανθασμένη, δεν είναι καθόλου σωστή όπως πιστεύν πολλοί άντρες κυρίως. Μια γυναίκα χρειάζεται φροντίδα και υποστήριξη, δηλαδή κάποιον που να είναι δίπλα της για οτι και αν χρειαστεί, να ξέρει δηλαδή οτι θα έχει κάποιο στήριγμα στην ζωή της.

Γενικά όλοι οι άνθρωποι έχουν την άναγκη να ξέρουν οτι μπορούν να έχουν κάποιο άλλο άτομο στο πλευρό τους εάν χρειαστούν κάτι στην ζωή τους. Έτσι αυτό μπορεί να το προσφέρει ο θεσμός του γάμου, δηλαδή η ένωση δυο ανθρώπων και η συμβίωσή τους μαζί κάτω από την ίδια στέγη. Πάντοτε σε μια σχέση αυτό που πρέπει να υπάρχει έιναι μια καλή ισορροπία, αλληλοκατανόηση, σεβασμός και κυρίως εμπιστοσύνη. Αυτά είναι πολύ βασικά για να μπορεί να στεριώσει μια σχέση ενός γάμου και να είναι όσο πιο επιτυχής για το ζευγάρι.

Η αγάπη είναι κάτι το οποίο πρέπει να υπάρχει από πολύ νωρίς αλλά μπορεί επίσης και να καλλιεργηθεί στην πορεία της σχέσης ή του γάμου.0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας