Σόμπες πέλλετ: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις εγκατάστασης;Για να μπορέσετε να εγκαταστήσετε μία σόμπα πέλλετ  για τη θέρμανση του χώρου σας, θα πρέπει να πληρούνται κάποιες βασικές προϋποθέσεις.

Σε πρώτη φάση, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα «άνοιγμα» διαμέτρου περίπου οκτώ εκατοστών από την οποία θα περνάνε οι 2 αγωγοί που χρειάζονται για τη λειτουργία τη σόμπας. Από τον έναν αγωγό θα βγαίνει ο καπνός που παράγεται από την καύση. Εάν μένετε σε διαμέρισμα, ο αγωγός αυτός μπορεί εύκολα να καταλήγει στη βεράντα σας χωρίς να δημιουργείται κανένα απολύτως πρόβλημα όσον αφορά τους υπόλοιπους ενοίκους ή ακόμα κι εσάς. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι στην περίπτωση του πελλετ, δεν παράγεται αιθάλη, και κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία απολύτως επίπτωση για την υγεία κλπ. Άλλωστε τα πέλλετ είναι το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο, καθώς η καύση του δεν παράγει κανέναν επικίνδυνο ρύπο, σε αντίθεση πχ με τα ξύλα.

Από το δεύτερο αγωγό που θα χρειαστούμε, να εισέρχεται ο καθαρός αέρας ο οποίος ανατροφοδοτεί την καύση.

Επίσης, οι σόμπες πέλλετ χρειάζονται μια υποδοχή ρεύματος καθώς προκειμένου να μπορέσει να ανάψει η φωτιά οι σόμπες μας πρέπει να παραμένουν συνδεδεμένες με την πρίζα.

Εκτός από τα παραπάνω τώρα, είναι απαραίτητο το μπουρί να έχει τον απαραίτητο χώρο προκειμένου να υψωθεί κάθετα στη σόμπα για τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

Μη σας τρομάζει όμως το μπουρί και μη φανταστείτε ότι οι σόμπες πέλλετ είναι σαν τις παλιές γνωστές σόμπες: οι σόμπες πέλλετ έχουν οθόνη led και διάφορα προγράμματα μέσω των οποίων ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το επίπεδο της θέρμανσης, να προγραμματίσει πότε θα «κλείσει» και άλλες παρόμοιες λειτουργίες.

Θα πρέπει να πούμε, τέλος, ότι είναι απαραίτητο ο χρήστης να ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασίακαθαρισμού της σόμπας και του σταχτοδοχείου, όπου περιέχονται τα υπολείμματα της καύσης. Αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου η σόμπα πέλλετ να διατηρείται σε καλή κατάσταση.

Στην περίπτωση που μιλάμε για σόμπες πέλλετ νερού, οι οποίες συνδέονται με τα καλοφιρέρ του χώρου μας, θα πρέπει να υπάρχει και το απαραίτητο «κολέκτερ», προκειμένου να διοχετευθεί το ζεστό νερό που παράγεται από την καύση του πέλλετ στα θερμαντικά σώματα που καλύπτουν το χώρο.
0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας