Σοκολατένια τούρτα με κάστανα



Υλικά
Για τη γέμιση
- 500 γρ. προβρασμένα κάστανα
- 300 ml φρέσκο γάλα
- 1 κούπα τσαγιού αμυγδαλόψιχα
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 120 γρ. βούτυρο
- 2 1/2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
- 5 αυγά χωρισμένα
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από πορτοκάλι
Για το γλάσο σοκολάτας
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
- 1 κ.σ. βούτυρο
- σαντιγί και μαρόν γλασέ για το στόλισμα

Εκτέλεση

- Βάζουμε τα κάστανα σε μία κατσαρόλα μαζί με το γάλα για 10 λεπτά
για να μαλακώσουν και μετά πετάμε το γάλα.
- Χτυπάμε στον κόφτη του μίξερ τα αμύγδαλα, τη σοκολάτα και τα κάστανα.
- Χτυπάμε μετά το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο.
- Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν για να τους αφομοιώσει καλά το μείγμα.
- Μετά προσθέτουμε τα χτυπημένα αμύγδαλα με τα κάστανα και τη σοκολάτα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνι μαρέγκα και να σχηματιστούν
απαλές κορφές.
- Ρίχνουμε στο μείγμα μας 2 κουταλιές μαρέκγα για να αραιώσει.
- Μετά ανακατεύουμε απαλά με η σπάτουλα, μέσα στο μείγμα και την υπόλοιπη μαρέγκα.
- Βουτυρώνουμε καλά μία φόρμα (δαχτυλίδι 25 εκ.) και βάζουμε στον πάτο
αντικολλητικό χαρτί.
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το βάζουμε σε μία τουρτιέρα.
- Ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο, τη ρίχνουμε στο
κέντρο της τούρτας και την απλώνουμε με τη σπάτουλα μέχρι να καλυφθεί ολόκληρη.
- Αφήνουμε και το γλάσο να σταθεροποιηθεί και γαρνίρουμε με τη σαντιγί και τα
μαρόν γλασέ.

 



0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα




    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας