Υπερτροφές, μια ώθηση στην καθημερινότητά μας!Οι Yπερτροφές, διαφορετικά Super τροφές, είναι τροφές με συγκέντρωση υψηλής ποιότητας θρεπτικών συστατικών και διαθέτουν υψηλή διατροφική αξία και πολλές φυσικές βιταμίνες στην σύνθεσή τους. Βασικό γνώρισμα κάθε τροφής που ανήκει σε αυτόν τον κατάλογο είναι η περίσσεια ποσότητα σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά τα οποία μπορούν να βρεθούν όλα μαζί συγκεντρωμένα και να προσφέρουν την πληθώρα των θετικών συστατικών τους στον οργανισμό του ανθρώπου. Βασικό τους γνώρισμα είναι ότι διαθέτουν θρεπτικά συστατικά τα οποία έχουν ισχυρή βιοδιαθεσιμότητα πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν πολύ εύκολα να απορροφηθούν από τον οργανισμό και να έχουν άμεση δράση. Κύριο γνώρισμα κάθε Υπερτροφής είναι ότι χρειάζεται πολύ λίγη από την ποσότητά της ώστε να λάβουμε εμείς τα θρεπτικά της στοιχεία.


Στην κατηγορία των Υπερτροφών μπορούμε να βρούμε φρούτα, λαχανικά ακόμα και φύκια. Οι μορφές από την άλλη πλευρά που τα βρίσκουμε ποικίλλουν, είναι συνήθως σκόνες, αποξηραμένα μούρα, κόκκοι και άλλα. Σπάνια μπορούμε να συναντήσουμε κάποια Υπερτροφή στην φυσική της μορφή καθώς οι περισσότερες από αυτές είναι φρούτα και λαχανικά που προέρχονται από χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής. Αυτό τα κάνει όλα να είναι πολύ ευαίσθητα σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες, ενώ τα περισσότερα από αυτά έχουν την ιδιότητα με το κόψιμό τους από το δέντρο να οξειδώνονται και να χάνουν όλα τους τα θρεπτικά συστατικά καθώς απομακρύνονται από τον προστατευτικό μανδύα που τα περιβάλει. Αυτός είναι και ένας από τους βασικότερους λόγους που τα βρίσκουμε σε αυτές τις μορφές καθώς έτσι καταφέρνουμε να διατηρήσουμε ανέπαφο το μεγαλύτερο ποσοστό των θρεπτικών τους συστατικών.


Οι Υπερτροφές μπορούν να καταναλωθούν από μόνες τους ή να αντικαταστήσουν κάποιο στοιχείο της διατροφής μας. Έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν την ενέργεια και την ευεξία που έχουμε καθημερινά ανάγκη, οι ιστορίες που σχετίζονται με την ενέργεια που προσφέρουν είναι γνωστές εδώ και εκατοντάδες χρόνια καθώς ολόκληρες πόλεις καταλήφθηκαν με την χρήση μόνο από Maca, ενώ μπορούν να συνεισφέρουν και σε άλλους τομείς όπως στην προώθηση μιας καλύτερης λειτουργίας του πεπτικού συστήματος, αφού οι περισσότερες από αυτές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες. Σημαντικό στοιχείο της λειτουργίας τους είναι πως μπορούν να ληφθούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα μεγαλύτερο αποτέλεσμα όχι μόνο στο επίπεδο των θρεπτικών συστατικών αλλά και στο επίπεδο της γεύσης. Πολλές από τις Υπερτροφές, εξαιτίας της προέλευσης τους έχουν ιδιαίτερη γεύση μιας και τα περισσότερα από τα φρούτα είναι μούρα οπότε μπορούν να προστεθούν σε μια πλειάδα συνταγών και να απογειώσουν το γευστικό αποτέλεσμα και την υφή. Η χρήση τους είναι τόσο εύκολή που οι περισσότερες από αυτές μπορούν να προστεθούν απλά σε ένα φυσικό χυμό και να δημιουργήσουν ένα ποτό υψηλής θρεπτικής αξίας.


Ποιοί όμως χρειάζονται τις Υπερτροφές? Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πολύ εύκολη, Όλοι. Πλέον ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι γρήγοροι ρυθμοί που όλοι ακολουθούμε μας έχουν οδηγήσει στο να μειώνουμε τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε μέσω των κοινών τροφών, καθώς πολλές φορές παραλείπουμε γεύματα ή επιλέγουμε κάποιο γεύμα φτωχό σε θρεπτικά συστατικά. Αυτό έχει ως συνέπεια την μείωση των επιπέδων τους στον οργανισμό μας. Έτσι μέσω της λήψης μιας Υπερτροφής μπορούμε να καλύψουμε όλα τα κενά που έχουμε στον οργανισμό μας άμεσα.
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας