Πώς παίζεται το Τexas HoldemΠρώτα από όλα, η θέση των παιχτών είναι σημαντική στην δομή του Texas Hold ‘em. Στο Texas Hold ‘em, ένας παίχτης σε κάθε μοιρασιά έχει στην κατοχή του το "κουμπί του κρουπιέρη." Το κουμπί του κρουπιέρη περιστρέφεται με την φορά των δεικτών του ρολογιού γύρω από το τραπέζι με την κάθε καινούργια μοιρασιά. Σύμφωνα με τους κανόνες του Texas Hold ‘em στην αρχή της κάθε μοιρασιάς, ο παίχτης που κάθεται στα αριστερά του κρουπιέρη λέγεται μικρό άνοιγμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καταβάλει το μισό από το όριο ανοίγματος των στοιχημάτων, το οποίο αντιστοιχεί στο μισό του στοιχήματος του, όταν ο κύκλος στοιχημάτων επιστρέψει σε αυτόν. Στο Texas Hold ‘em, όπως και στις περισσότερες παραλλαγές του πόκερ που χρησιμοποιούν ανοίγματα, ο παίχτης στα αριστερά του μικρού ανοίγματος έχει την θέση του μεγάλου ανοίγματος. Πρέπει εξ' αρχής να ποντάρει ολόκληρο το όριο στοιχήματος για να παίξει στην μοιρασιά. Όταν ο κύκλος στοιχημάτων επιστρέψει στον παίχτη που έχει την θέση μεγάλο όριο ανοίγματος, αν δεν υπάρχει αύξηση ποσού, είναι ήδη κατοχυρωμένος που σημαίνει ότι ακόμα και αν δεν έχει καλό χαρτί, έχει την ευκαιρία να δει τα φύλλα των άλλων πριν δείξει τα δικά του. Αυτό είναι πλεονέκτημα του να είναι κανείς στην θέση του μεγάλου ανοίγματος στο Texas Hold ‘em, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να κάνει την τελευταία κίνηση.

 

Μοίρασμα

 

Μόλις τα στοιχήματα τοποθετηθούν, ξεκινάει η μοιρασιά. Ο κρουπιέρης δίνει σε κάθε παίχτη του Texas Hold ‘em (έως και 10 παίχτες) δύο κρυφά "χαρτιά". Αυτά τα χαρτιά επίσης ονομάζονται " χαρτιά pocket." Όταν οι παίχτες έχουν την ευκαιρία να δουν τα φύλλα τους, αρχίζει το ποντάρισμα ξεκινώντας από τον παίχτη στα αριστερά του μεγάλου ανοίγματος που κάνει την πρώτη κίνηση. Μπορεί να πάει πάσο, να αυξήσει, ή να κάνει check στο στοίχημα, ακολουθούν οι υπόλοιποι παίχτες με τον παίχτη μεγάλου ανοίγματος να παίζει τελευταίο. Όταν ολοκληρωθεί το ποντάρισμα, ο κρουπιέρης "καίει" ένα φύλλο και μοιράζει το "flop." Στο Texas Hold ‘em, το flop αποτελείται από τρία φύλλα τα οποία μπαίνουν ανοιχτά στο τραπέζι και χρησιμοποιούνται από όλους τους παίχτες για να κάνουν χέρι στον τελευταίο γύρο.

Ακολουθώντας το flop, ξεκινάει ένας καινούργιος γύρος στοιχημάτων, στο ίδιο στυλ σαν τους προηγούμενους γύρους. Τότε ο κρουπιέρης καίει άλλο ένα φύλλο και μοιράζει το "turn," που επίσης ονομάζεται "4th Street." Στο Texas Hold ‘em, αυτό είναι ένα φύλλο το οποίο τοποθετείται φανερά στο τραπέζι, που χρησιμοποιείται από όλους τους παίχτες και ακολουθείται από έναν ακόμα γύρο στοιχημάτων. Τότε, ο τελευταίος γύρος ξεκινά με τον κρουπιέρη να καίει άλλο ένα φύλλο και να τοποθετεί το πέμπτο και τελευταίο φύλλο ανοιχτό στο τραπέζι. Αυτή η μοιρασιά λέγεται "river" ή "5th Street." Η τελευταία κίνηση στο παιχνίδι του Texas Hold ‘em, όπως και σε άλλες παραλλαγές του πόκερ, ακολουθείται από το κλείσιμο. Όλοι οι εναπομείναντες παίχτες πρέπει να παίξουν πάλι και μετά να μπουν στο "κλείσιμο."

 

Νικητής

Στο Texas Hold ‘em, ο νικητής του γύρου θα πρέπει να έχει τον καλύτερο συνδυασμό πέντε φύλλων με τουλάχιστον ένα φύλλο από τα αρχικά δύο μαζί με τρία ή τέσσερα από τα κοινά φύλλα. Σε περίπτωση που δύο παίχτες έχουν τον ίδιο συνδυασμό φύλλων θα πρέπει ν α μοιραστούν τα κέρδη. Εάν ο καλύτερος συνδυασμός στο Texas Hold ‘em είναι τα πέντε κοινά φύλλα τότε τα κέρδη μοιράζονται στους εναπομείναντες παίχτες.5
Μέσος Όρος: 5 (2 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας