Πως να σχεδιάσετε διαφημιστικά σας φυλλάδια & επαγγελματικές κάρτεςΔιαφημιστικά φυλλάδια

Το διαφημιστικό φυλλάδιο αποτελεί ένα “δυνατό χαρτί” στην προώθηση μίας επιχείρησης, καθώς μπορεί να φέρει σχετικά γρήγορα αποτελέσματα σε μία επιχείρηση, εάν φυσικά αξιοποιηθεί σωστά. Χρησιμοποιείται αρκετά από πολλές επιχειρήσεις και ειδικά από επιχειρήσεις με εποχιακό εμπόρευμα ή υπηρεσίες που θέλουν να προωθήσουν κάποια προσφορά, οπότε αποφασίζουν να το συμπεριλάβουν στη διαφημιστική τους καμπάνια.

Παρακάτω, λοιπόν, θα μιλήσουμε για τον σχεδιασμό διαφημιστικών φυλλαδίων και για ορισμένα σημεία που θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να υπάρξει το μέγιστο δυνατό καλό αποτέλεσμα.

Είναι πολύ σημαντικό, για οποιοδήποτε μέσο προώθησης επιλέξουμε, να ξεκαθαρίσουμε το τι θα θέλουμε να  προωθήσουμε και τι στόχους έχουμε μέσα από αυτό το μέσο. Στο μυαλό σας, θα πρέπει να είναι ξεκάθαροι οι στόχοι που υπάρχουν, ώστε να μην “κουράσετε” αλλά και να μην μπερδέψετε με βομβαρδισμό πληροφοριών τον υποψήφιο πελάτη.

Ας βάλουμε στο μυαλό μας και ένα παράδειγμα, για παράδειγμα μία τουριστική επιχείρηση, ώστε να γίνουν πιο κατανοητά αυτά που συζητάμε.

Όταν, λοιπόν, κάνετε το πλάνο σας και τους υπολογισμούς σας πριν τη σχεδίαση του διαφημιστικού, θα αποφασίσετε γιατί το ετοιμάζετε. Όπως είναι λογικό, διαφορετικά θα κινηθείτε εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα διαφημιστικό δώρο  που περιέχει μία προσφορά των υπηρεσιών, διαφορετικά εάν θέλετε να δείξετε τις ανανεωμένες εγκαταστάσεις σας και διαφορετικά εάν θέλετε να τους καλέσετε για μία εκδήλωση που θα γίνει στην επιχείρηση σας.

Βασικό στάδιο για μία επιτυχημένη διαφημιστική καμπάνια είναι να αποφασίσετε σε ποιους θέλετε να απευθύνεται το διαφημιστικό που θα δημιουργήσετε. Αναλόγως με το τι ομάδα ατόμων θέλετε να προσελκύσετε, θα κινηθείτε και διαφορετικά.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το παράδειγμα που χρησιμοποιήσαμε παραπάνω με την τουριστική επιχείρηση, διαφορετικά θα σχεδιάσετε το διαφημιστικό σας φυλλάδιο εάν θέλετε να προσελκύσετε οικογένειες που θα έρθουν με τα παιδιά τους, και διαφορετικά εάν θέλετε να προσεγγίσετε ζευγαράκια ή άτομα μεγαλύτερη ηλικίας.

Εάν απευθύνεστε σε οικογένειες με παιδιά, θα είναι πιο αποτελεσματικό, για παράδειγμα να χρησιμοποιήσετε ορισμένες φωτογραφίες από τις δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν τα παιδιά κατά τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο σας, ή για τα ζευγάρια, ένα ζευγάρι που απολαμβάνει το δείπνο του σε κάποιο μπαλκόνι με θέα.

Επίσης, ιδιαίτερη προσοχή και στις γραμματοσειρές. Παιχνιδιάρικες και με χρωματιστές για παιδιά, ενώ πιο κλασσικές και με μεγαλύτερη γραμματοσειρά για άτομα μεγαλύτερης, πιθανόν, να είναι πιο αποτελεσματικές.

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο τα διαφημιστικά φυλλάδια να καταλήγουν κατευθείαν σε κάποιον κάδο που θα βρίσκετε στα επόμενα μέτρα από αυτόν που θα μοιράζει τα φυλλάδια. Για αυτό θα πρέπει να πρέπει να προσέξετε και να υπολογίσετε πόσα φυλλάδια περίπου θα σας χρειαστούν, αλλά και πως θα τα μοιράσετε και σε ποιους θα τα μοιράσετε. Αποφύγετε να τυπώσετε τεράστιο αριθμό φυλλαδίων που μπορεί στο τέλος να καταλήξουν στο κάδο, ακόμη και από εσάς. Επίσης, αποφύγετε το να μοιράσετε τα φυλλάδια σε κάποιο πέρασμα του δρόμου, δίνοντας τα σε οποιονδήποτε περνάει από εκεί. Συνήθως τα περισσότερα καταλήγουν στον κάδο, χωρίς τα δουν καθόλου.

Γενικά, πριν προχωρήσετε στο βήμα της εκτύπωσης, κάντε δοκιμές, δημιουργώντας ορισμένα παραδείγματα ώστε να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα.

Επαγγελματικές κάρτες

Δημιουργία μίας επαγγελματική κάρτα ή ένα φύλλο επαγγελματικών καρτών

 1. Στο Word 2003 ή παλαιότερες εκδόσεις, από το μενού "Εργαλεία", κάντε κλικ στην εντολή "φάκελοι και ετικέτες".

 2. Στο Word 2007 ή νεότερη έκδοση επιλέξτε ετικέτες από την καρτέλα "Αλληλογραφία".

 3. Στην καρτέλα "ετικέτες", κάντε κλικ στο κουμπί "Επιλογές".

 4. Από τη λίστα προϊόντων ετικέτες, κάντε κλικ στο πρότυπο Avery.

 5. Στη λίστα αριθμός προϊόντος, κάντε κλικ στον τύπο ετικέτας Avery που χρησιμοποιείτε, όπως 5371, 5372, 5376 ή 5377 και κάντε κλικ στο κουμπί OK.

 6. Στην περιοχή "Διεύθυνση", εισαγάγετε τις πληροφορίες διεύθυνσης για την επαγγελματική κάρτα.

 7. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να τροποποιήσετε τη μορφοποίηση της διεύθυνσης, επιλέξτε τη διεύθυνση, κάντε κλικ δεξιό κλικ (Windows) κρατήστε πατημένο το στοιχείο ΕΛΈΓΧΟΥ και κάντε κλικ στο κουμπί του ποντικιού (Macintosh), και, στη συνέχεια, ή κάντε κλικ στο γραμματοσειρά παραγράφου από το μενού συντόμευσης. Κάντε τις απαραίτητες αλλαγές στα πλαίσια διαλόγου "γραμματοσειρά" ή "παράγραφος" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.

 8. Εκτύπωση της επαγγελματικής σας κάρτας, χρησιμοποιώντας την κατάλληλη μέθοδο παρακάτω:

  1. Εκτύπωση μόνο επαγγελματικές κάρτες.

  2. Για να εκτυπώσετε ένα μεμονωμένο επαγγελματικής κάρτας σε μια συγκεκριμένη θέση σε ένα φύλλο ετικετών, ακολουθήστε τα εξής βήματα στο παράθυρο διαλόγου φάκελοι και ετικέτες:

   1. Στην περιοχή εκτύπωσης, κάντε κλικ σε μία ετικέτα.

   2. Πληκτρολογήστε την γραμμή και στήλη για τη θέση εκτύπωσης της κάρτας στο φύλλο ετικετών.

   3. Κάντε κλικ στο κουμπί "Εκτύπωση". (Σε Macintosh, κάντε κλικ στο κουμπί Εκτύπωση ξανά).

  3. Εκτύπωση μια εκτύπωση ολόκληρο φύλλο από επαγγελματικές κάρτες σε ένα ολόκληρο φύλλο στην ίδια επαγγελματική κάρτα, ακολουθήστε τα εξής βήματα στο παράθυρο διαλόγου φάκελοι και ετικέτες:

   1. Στην περιοχή εκτύπωσης, κάντε κλικ στο κουμπί "Ολόκληρη σελίδα με την ίδια ετικέτα."

   2. Κάντε κλικ στο κουμπί "Εκτύπωση". (Σε Macintosh, κάντε κλικ στο κουμπί Εκτύπωση ξανά.)

Για να επεξεργαστείτε με μη αυτόματο τρόπο κάθε κάρτας στο φύλλο, κάντε κλικ στο κουμπί "νέο έγγραφο". Το Word δημιουργεί ένα νέο έγγραφο που περιέχει ένα φύλλο με επαγγελματικές κάρτες που μπορείτε να επεξεργαστείτε πριν από την εκτύπωση. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε το έγγραφο ως πρότυπο.0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας