Πώς να στολίσετε ένα ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντροΜια εκκεντρική μόδα έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο χώρο της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης. Τα ανάποδα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Είτε κρεμασμένα από την οροφή, είτε στηριζόμενα σε βάση, είναι οπωσδήποτε ιδιαίτερα. Αν λοιπόν αποφασίσετε να στολίσετε ένα τέτοιο δέντρο στο χώρο σας, σίγουρα μερικές συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες.
Ιστορία
Αν και το ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο δείχνει exterme και μοντέρνο, η ιστορία του είναι πιο παλιά απ' ότι νομίζετε. Τον 7ο αιώνα ο Άγιος Βονιφάτιος της δυτικής εκκλησίας , όντας μοναχός ταξίδεψε από την Αγγλία στην παγωμένη Γερμανία ώστε να διδάξει στους παγανιστές κατοίκους της περιοχής το λόγου του Θεού. Θέλοντας να αποδώσει συμβολικά την Αγία Τριάδα, όρισε το έλατο σαν "δέντρο του Θεού", που είχε τριγωνικό (τριαδικό σχήμα). Οι παγανιστές υιοθέτησαν αυτές τις απόψεις και μέχρι τον 12ο αιώνα στόλιζαν τα σπίτια τους με έλατα που τα κρεμούσαν ανάποδα σαν σύμβολο χριστιανισμού. Αργότερα και μέχρι σήμερα παρόλο που ο στολισμός του έλατου παρέμεινε σαν έθιμο, κυριάρχησε η τάση που το ήθελε να στέκεται όρθιο με την κορφή του προς τον ουρανό δηλαδή προς τον Θεό.
Πλεονεκτήματα
Ανάποδα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα δεν μπορείτε να βρείτε στην αγορά (τουλάχιστο όχι ακόμα), ενώ τεχνητό ανάποδο δέντρο υπάρχει σε δύο τύπους, κρεμαστό και με βάση. Τα πλεονεκτήματα του ανάποδου χριστουγεννιάτικου δέντρου πέρα από την πρωτοτυπία, είναι η εξοικονόμηση χώρου, για να τοποθετήσετε περισσότερα πράγματα κάτω από το δέντρο αν πρόκειται για δέντρο με βάση και ή ασφάλεια αν πρόκειται για κρεμαστό, αφού δεν θα είναι εύκολα προσεγγίσιμο από μικρά παιδιά και ζώα που μπορεί να κυκλοφορούν στο σπίτι σας, ειδικά αν διαθέτετε ψιλοτάβανο χώρο.
Στολισμός
περισσότερα.......Πώς να στολίσετε ένα ανάποδο χριστουγεννιάτικο δέντρο0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας