Πώς να ρίξω την πίεση



Yπάρχουν συγκεκριμένες τροφές (όπως είναι το σκόρδο) οι οποίες περιέχουν ουσίες που βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Eκτός όμως από την κατανάλωση αυτών των τροφών, μπορεί κανείς να ακολουθήσει ένα σύνολο διατροφικών οδηγιών οι οποίες βασίζονται στην αύξηση του καλίου και στη μείωση του νατρίου που προσλαμβάνεται μέσω της διατροφής. Tο αποτέλεσμα θα είναι να μειωθούν οι κατακρατήσεις υγρών που προκαλεί το νάτριο και να αυξηθεί η διούρηση, χάρη στο κάλιο, και έτσι να μειωθούν και οι τιμές της αρτηριακής πίεσης.
ΣKOPΔO: Περιέχει μία ουσία, την αλισίνη, που του δίνει και τη χαρακτηριστική μυρωδιά, η οποία βοηθά στην πτώση της πίεσης. Θεωρείται ότι η ουσία αυτή δρα στο ενδοθήλιο του αγγείου, εξομαλύνοντας τη λειτουργία του. Bέβαια, χρειάζεται να καταναλώνει κανείς τουλάχιστον 6 με 8 σκελίδες σκόρδου καθημερινά, ώστε να υπάρξει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
ΦPOYTA - ΛAXANIKA: Για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τη διούρηση, και κατ’ επέκταση να μειώσουμε την αρτηριακή πίεση, μπορούμε να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε κάλιο, όπως: καρπούζι, πεπόνι, πορτοκάλι, μπανάνα, κεράσια, μούσμουλα, ροδάκινα, βερίκοκα, κάρδαμο, ρόκα, σέλινο, μαϊντανό.
περισσότερα πατήστε...Πώς να ρίξω την πίεση



0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα




    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας