Πως να πουλήσω στο ebay (B') - Καταχώρηση αγγελίαςΘα χρειαστείτε

Λογαριασμό στο ebay

Λογαριασμό στο paypal

(Καλό θα ήταν πριν διαβάσετε το παρακάτω άρθρο να έχετε ήδη διαβάσει το Α'  μέρος )


Βήμα 1. Πάμε στην τοποθεσία του ebay και φτιάχνουμε λογαριασμό, αν έχουμε ήδη, πληκτρολογούμε τα στοιχεία μας και μπαίνουμε στο λογαριασμό μας. Αφού μπούμε, πάμε πάνω δεξια στο Sell και επιλέγουμε "sell an item"
Για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο λεπτομερείς το τι πρέπει να κάνουμε θα περιγράψουμε τα βήματα για προχωρημένο (advanced) τρόπο πώλησης

Βήμα 2. Στο κουτάκι που θα εμφανιστεί ξεκινάμε να πληκτρολογούμε το αντικείμενο που έχουμε προς πώληση. Την ίδια στιγμή θα μας εμφανίζεται μια λίστα με διάφορα προϊόντα που ταιριάζουν με αυτό που γράφουμε. Αν βρούμε επακριβώς το ίδιο αντικείμενο με αυτό που πουλάμε, το επιλέγουμε και πατάμε “Start selling” Με αυτό τον τρόπο θα μπουν αυτόματα όποια χαρακτηριστικά υπάρχουν για το συγκεκριμένο προϊόν στη βάση δεδομένων του ebay. Επίσης και η επιλογή της κατηγορίας θα έχει γίνει αυτόματα.

Αν πάλι δεν υπάρχει παρόμοιο προϊόν με το δικό μας ήδη καταχωρημένο, θα πρέπει να επιλέξουμε οι ίδιοι στην επόμενη σελίδα την κατηγορία που υπάγεται το προϊόν μας.

Βήμα 3. Πατάμε “continue” και μας βγάζει στην κύρια σελίδα καταχώρησης. Τα κουτάκια τα οποία έχουν αστεράκι είναι υποχρεωτικά.

Title:Ο τίτλος που θέλουμε να φαίνεται για το αντικείμενο που πουλάμε. Π.χ. (AAA rechargeable Ni-Mh batteries)
Condition: Εδώ έχουμε 4 επιλογές:
New: Το αντικείμενο είναι ολοκαίνουριο στο κουτί του
New(other): Το αντικείμενο δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ αλλά λείπει η συσκευασία του.
Used: Το αντικείμενο είναι μεταχειρισμένο αλλά σε καλή και λειτουργική κατάσταση
For Parts or not working: Το αντικείμενο είναι χαλασμένο και πωλείται μόνο για ανταλακτικά.
Βήμα 4. Item specifics:Εδώ, ανάλογα την κατηγορία του προϊόντος θα μπορείτε να προσθέσετε διάφορα χαρακτηριστικά. Π.χ. αν είναι κινητό θα πρέπει αν προσθέσετε μάρκα, δίκτυο κτλ
Βήμα 5. Bring your item to life with pictures:Εδώ μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες. Μέχρι 1 φωτογραφία είναι δωρεάν.
Βήμα 6. Describe the item you're selling: Δώστε όσο το δυνατόν καλύτερη περιγραφή για το αντικείμενο. Επίσης, μπορείτε να γράψετε και λεπτομέρειες όσον αφορά την αποστολή, περιορισμούς που θέτετε κ.α.
Βήμα 7. Choose how you'd like to sell your item: Εδώ έχουμε 2 τύπους Auction και Fixed Price
Auction: Εδώ θα ορίσετε τιμή εκκίνησης καθώς και μια τιμή όπου μπορεί να παρακαμφθεί η δημοπρασία και το αντικείμενο να αγοραστεί απευθείας. Επίσης, αν πατήσετε στο Add or Remove options θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε και τη reserve τιμή, όπου θα έχετε θέσει μια ελάχιστη τιμή που θεωρείτε εσείς ότι το προϊόν μπορεί να πουληθεί. Αν ο αγοραστής δεν φτάσει αυτή την τιμή, τότε η προσφορά του απορρίπτεται.
Fixed Price: Εδώ η τιμή είναι συγκεκριμένη και είναι σα να πουλάτε κανονικά, χωρίς δημοπρασία
Παρακάτω θα ορίσετε την ποσότητα των ίδιων αντικειμένων που έχετε για πώληση (αν είναι παραπάνω από 1 καθώς και τη διάρκεια εμφάνισης της αγγελίας σας.

Επίσης στο Quantity να βάλετε τον αριθμό ίδιων αντικειμένων που έχετε προς πώληση ενώ στην παρακάτω επιλογή να ορίσετε πόσες μέρες η αγγελία σας θα είναι ενεργή στο ebay

Βήμα 8. Επιλέξτε τον τρόπο που θα θέλατε να πληρωθείτε. Ο προτεινόμενος τρόπος για το ebay είναι το paypal αλλά δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε και άλλους τρόπους πληρωμής. Αν δεν έχετε λογαριασμό στο paypal μπορείτε να συμβουλευτείτε τις οδηγίες για δημουργία ενός paypal λογαριασμού.

Βήμα 9. Παρακάτω επιλέγουμε τον τρόπο αποστολής

Domestic Postage: Αφορά την αποστολή εντός της ίδιας χώρας
Dispatch time: Είναι ο χρόνος που χρειαζόμαστε να πακετάρουμε και να στείλουμε το δέμα και ισχύει για όλους τους τρόπους αποστολής(όχι ο χρόνος που θα κάνει το δέμα να φτάσει στον προορισμό του)
International postage: Αφορά την αποστολή δεμάτων παγκοσμίως. Καλό θα ήταν να υπολογίσετε με σχετική ακρίβεια το κόστος αποστολής, επίσης να συνυπολογίσετε στα έξοδα αποστολής και το κόστος του πακεταρίσματος.

Οπότε, για διεθνείς αποστολές, το καλύτερο θα ήτανε να έχετε 2 τρόπους αποστολής που και οι 2 θα είναι Flat αλλά ο ένας θα αφορά την Ευρώπη και ο άλλος θα αφορά όλες τις υπόλοιπες εκτός Ευρώπης χώρες.

Τέλος, θα μπορείτε να αποκλείσετε κάποιες χώρες πατώντας λίγο παρακάτω “Create exclusion list”

Τι να προσέξετε !!

Η αξιοπιστία και η εγκυρότητα των πωλητών και των αγοραστών στο ebay
βασίζεται κυρίως στην αξιολόγηση που κάνει ο ένας στον άλλον (feedback).
Με αυτόν τον τρόπο ξεχωρίζουν αυθεντικοί και υπεύθυνοι
πωλητές/αγοραστές από τους αναξιόπιστους που μπορεί να σας βάλουν σε  περιπέτειες.


Μερικοί τρόποι να έχετε καλές αξιολογήσεις:


Να είστε ξεκάθαροι στην αγγελία σας για το προϊόν, αν έχει κάποιο μικρό
ελάττωμα ή γρατζουνιά μην το αποκρύψετε. Η περιγραφή σας πρέπει να είναι
όσο το δυνατόν πιο έγκυρη ώστε να πάρετε θετική αξιολόγηση.


Να απαντάτε άμεσα σε τυχόν ερωτήματα των υποψήφιων πελατών σας.


Να αποστέλετε το δέμα στον προκαθορισμένο χρόνο που έχετε ορίσει. Αν
πιστεύετε ότι ενδεχομένως λόγω υποχρεώσεων απαιτεί παραπάνω χρόνο,
αυξήστε το"Dispatch Time".


Για οποιαδήποτε αναποδιά πρώτα να προσπαθείτε να λύσετε το ζήτημα με
αμεση επικοινωνία πριν καταφύγετε στη διαμεσολάβηση του ebay.Να κρατάτε
πάντα τις αποδείξεις αποστολής.

Πάντα να ενημερώνετε τον πελάτη σας μετά την αποστολή για την ημερομηνία που αποστείλατε το δέμα και το Tracking Number

Στην αρχή να είστε ανταγωνιστικοί με καλές τιμές για να μπορείτε να προσελκύσετε κόσμο. Όσο θα ανεβαίνει η αξιολόγησή σας η προτίμηση των πελατών δε θα γίνεται μόνο βάσει τιμής και θα μπορείτε να ανεβάσετε την τιμή του προϊόντο.

Επιπλέον χρεώσεις (Fees): Η καταχώρηση αγγελίας κοστίζει ένα μικρό ποσό το οποίο μπορεί να αυξηθεί με τους εξής τρόπους: καταχώρηση πέραν της μίας φωτογραφίας, υπότιτλος στον τίτλο. Επίσης εξαρτάται από την τιμή  και το είδος του προς πώληση αντικειμένου.Το ποσό της χρέωσης φαίνεται στο κάτω μέρος της σελίδας καταχώρησης αγγελίας.

Τέλος κάθε φορά που κάνετε μια πώληση, ένα μικρό ποσοστό των εσόδων μπαίνει ως χρέωση προς εσάς. Υπάρχει δυνατότητα να συνδέσετε τον paypal λογαριασμό με το ebay έτσι ώστε οι πληρωμές αυτών των χρεώσεων να γίνονται αυτόματα με τον ίδιο τρόπο που διεκπεραιώνονται οι πάγιες τραπεζικές εντολές.4.55
Μέσος Όρος: 4.6 (37 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας