Πως να λειτουργώ σωστά το τζάκιΕίναι δυνατόν να θερμάνεις ένα σπίτι με την καύση ξύλου, αλλά όχι  με τον απαρχαιωμένο τρόπο.    Σήμερα η  τεχνολογική εξέλιξη στα συστήματα θέρμανσης, προσφέρει σύγχρονα, ενεργειακά τζάκια-σόμπες, πιστοποιημένα αποδοτικά και οικολογικά. Η εταιρία αντιπροσωπεύει αποκλειστικά τους πιο ποιοτικούς και τεχνολογικά προηγμένους κατασκευαστές του εξωτερικού.   Ακολουθόντας τους τεχνικούς κανονισμούς και κάνοντας συστηματικά καθαρισμο καμινάδας,  έχουμε εγγύηση, ασφάλεια, design και εξασφαλίζουμε μεγάλη λειτουργικότητα και οικονομία στη θέρμανση.
  • Το εγχειρίδιο οδηγιών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των προϊόντων. Οι πληροφορίες που περιέχει απευθύνονται στον αγοραστή και σε όλα τα άτομα που με οποιαδήποτε  ιδιότητα συμβάλλουν στην χρήση του προϊόντος.
  • Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και τις πληροφορίες που περιέχει  το εγχειρίδιο, πριν προβείτε στην χρήση του προϊόντος, καθώς και οποιαδήποτε τεχνική επέμβαση πάνω σε αυτό.
  • Είναι υποχρεωτική η τήρηση της εθνικής νομοθεσίας και του οικοδομικού κανονισμού καθώς των κανονισμών πυρασφάλειας.
  • Η πιστή τήρηση των οδηγιών που περιέχει το εγχειρίδιο οδηγιών εξασφαλίζει την ασφάλεια των χρηστών και του προϊόντος, την οικονομική λειτουργία και τη μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • Η εταιρεία δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ζημίες που προκλήθηκαν από μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας, χρήσης και συντήρησης που περιέχονται στο εγχειρίδιο οδηγιών, καθώς και από μη εξουσιοδοτημένες μετατροπές του προϊόντος.
  • Το προϊόν πρέπει να τοποθετηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του Κατασκευαστή, καθώς και σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς, εθνικούς και τοπικούς τεχνικούς κανονισμούς.
  • Το προϊόν δεν πρέπει να τοποθετηθεί κοντά σε τοιχώματα από ξύλο ή εύφλεκτο υλικό.
  • Σε περίπτωση βλάβης ή δυσλειτουργίας, διακόψτε αμέσως τη χρήση του προϊόντος.
Ο καπναγωγός σύνδεσης, η καπνοδόχος, το καπέλο  και το εξωτερικό άνοιγμα προσαγωγής αέρα πρέπει να είναι πάντοτε ελεύθερα (χωρίς εμπόδια) και καθαρά. Πρέπει να ελέγχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και να γίνονται καθαρισμοί τζακιών  (τουλάχιστον δύο φορές από την έναρξη έως το τέλος της ετήσιας περιόδου χρήσης).
Μετά από μία περίοδο αδράνειας της συσκευής, σας συνιστούμε να κάνετε όλους τους ελέγχους και τις ενέργειες που αναφέρονται παραπάνω. Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε την εταιρία.
Καυσόξυλα καλής ποιότητας
Σας συνιστούμε ξύλα από πλατύφυλλα σκληρά δέντρα: οξιά, καρπίνος, βελανιδιά, ψευδακακία, φράξος, σημύδα, σφένδαμος, καραγάτσι. Τα πιο κατάλληλα καυσόξυλα είναι αυτά που προέρχονται από δέντρα με χαμηλή περιεκτικότητα ρητίνης και μεγάλη συνοχή της ύλης. Ειδικότερα, τα σκληρά και βαριά ξύλα εξασφαλίζουν έντονη και σταθερή φλόγα στο τζάκι.

Καυσόξυλα μεσαίας ή κακής ποιότητας
Σας συνιστούμε να μη χρησιμοποιείτε ξύλα από:κωνοφόρα δέντρα, ιτιά, λεύκα, σημύδα. Παράγουν μία έντονη αλλά σύντομη φλόγα, που συνεπάγεται κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας, για να επιτευχθεί θερμογόνος δύναμη αντίστοιχη με αυτή των σκληρών ξύλων. Τα ξύλα αυτά έχουν το χαρακτηριστικό ότι είναι ρητινώδη και, για το λόγο αυτό, παράγουν πολύ καπνιά και λίγη στάχτη, προκαλούν μικροεκρήξεις, απαιτούν πιο συχνό καθάρισμα του τζακίου και της καπνοδόχου.


0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας