Πως να κάνω εύκολα μετακόμισηΦροντίστε  να έχετε ήδη στη διάθεσή σας  το νέο σπίτι ελεύθερο, κενό και αφού έχετε ρίξει και μια ...φασίνα,  τουλάχιστον 10-15 ημέρες πριν τα ...μαζέψετε οριστικά από το παλιό. Είναι αρκετό διάστημα μέχρι τις μετακομίσεις, για να έχετε κάνει όσα πρέπει, ώστε το πρώτο βράδυ στο καινούργιο σας ...τσαρδί να σας βρει σ΄έναν όχι βεβαίως πλήρως τακτοποιημένο χώρο αλλά όχι και σ΄ένα ...χάος   που κανείς δεν θα ξέρει που βρίσκεται τι και θα περάσουν αρκετές μέρες μέχρι να το ...μάθει. 
Μέσα σ΄αυτές τις 10-15 ημέρες,  πακετάρετε σταδιακά όλα όσα βρίσκονται σε αποθήκες, πατάρια, ντουλάπια, βιβλιοθήκες, συρτάρια  και δεν θα σας χρειαστούν γι΄αυτό το διάστημα  όπως και όλα τα κάδρα και διακοσμητικά αντικείμενα, κουρτίνες, κουρτινόξυλα τα εκτός εποχής ρούχα, όσα κουζινικά από τα ντουλάπια της κουζίνας επίσης δεν είναι καθημερινής χρήσης αλλά και μικροέπιπλα. 
Συσκευάστε όσα είναι απαραίτητο είτε σε κούτες, είτε και σε πλαστικά κουτιά αποθήκευσης που θα ξαναχρησιμοποιηθούν για να αποθηκεύσετε το οτιδήποτε, τυλίγοντας τα πιο εύθραυστα στο ειδικό χαρτί ή πλαστικό συσκευασίας ή και εφημερίδες  και μεταφέρετε τα τμηματικά με το δικό σας αυτοκίνητο ή με την βοήθεια κάποιων φίλων,  τοποθετώντας όσα είναι δυνατόν κατευθείαν στη μόνιμη θέση τους στο καινούργιο σπίτι. Για όσα αυτό δεν μπορεί να γίνει, αφήστε τα μέσα στις κούτες και σε σημεία που δεν θα εμποδίζουν  την μεταφορά  επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών έως την ημέρα της μετακόμισης. 
Αυτός είναι  ο μοναδικός τρόπος να μην ....χαθείτε την τελευταία μέρα της μετακόμισης και ώρα μέσα σε στοίβες από κουτιά που θα απαιτούν και πιο προσεκτική συσκευασία και θα καθυστερήσουν την μεταφορά επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών κλπ.  και κυρίως θα  κάνουν την τακτοποίηση όλων ακόμα πιο δύσκολη και φυσικά την μετακόμιση πολύ πιο ...ακριβή. Μεταφέροντας έτσι σιγά σιγά τα πιο μικρά μόνοι σας, δεν θα χρειαστεί ούτε ιδιαίτερη επιμέλεια στη συσκευασία, ούτε επακριβώς να προσδιορίσετε και να γράψετε σε κάθε κουτί τι περιλαμβάνει και κυρίως θα διευκολυνθείτε πολύ στην τακτοποίηση, αφού κι αυτή θα την κάνετε τμηματικά  βάζοντας "στοιχειωδώς" στη θέση τους όσα μεταφέρετε κάθε φορά. 
Οργανώστε τον χρόνο σας έτσι ώστε την προηγούμενη της μετακόμισης ημέρα  να μπορέσετε με τον ίδιο τρόπο, με δικό σας δηλαδή μέσο,  να ...κουβαλήσετε και τα τελευταία ...μικρά και να αφήσετε για τους μεταφορείς όσο λιγότερα γίνεται μαζί  φυσικά με τα ογκώδη έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές. 
Αν καταφέρετε στα ντουλάπια της κουζίνας, του μπάνιου και των υπνοδωματίων  του νέου σπιτιού να υπάρχουν από την προηγούμενη όλα όσα άμεσα θα σας χρειαστούν από την πρώτη στιγμή, δεν θα αναγκαστείτε  ....πεθαμένοι από την κούραση να ψάχνετε ανάμεσα  σε δεκάδες κουτιά για να βρείτε τα ...γυαλιά σας, την οδοντόβουρτσα, τον καφέ, την ζάχαρη, ένα ποτήρι ή τα ρούχα που χρειάζεστε για το επόμενο πρωί.   Προφανές ότι η όλη διαδικασία γίνεται τόσο πιο ...περίπλοκη και δύσκολη, όσο περισσότεροι ...μένουν μαζί σας. Ειδικά αν υπάρχουν παιδιά σε όχι ιδιαίτερα μικρή ηλικία, για να είστε εσείς που θα καθορίσετε τον "ρυθμό" που θα μεταφέρετε τα πράγματά τους, ζητείστε τους αν όχι να πακετάρουν μόνα, τουλάχιστον να σας υποδείξουν πια από τα δικά τους πράγματα  μπορούν να μεταφερθούν τμηματικά στο καινούργιο σας σπίτι, αφού κρατήσουν  κι εκείνα για την ημέρα της μετακόμισης τα  εντελώς απαραίτητα μέχρι την τελευταία στιγμή. 
Αν η απόσταση μεταξύ των δύο σπιτιών είναι απαγορευτική για μετακομίσεις  πριν την ημέρα της μετακόμισης ή για τον οποιοδήποτε άλλο λόγο δεν γίνεται διαφορετικά παρά να  μεταφερθούν όλα  ...με τη μία και παρουσία των μεταφορέων, αρχίστε να πακετάρετε  νωρίς, ανάλογα φυσικά και με το πόσα πολλά είναι αυτά που έχετε να μεταφέρετε, γράψτε στα κουτιά το δωμάτιο που αφορούν όσα περιέχουν, αν περιέχουν κάτι εύθραυστο και μια στοιχειώδη περιγραφή για το περιεχόμενό τους που θα σας βοηθήσει στην τακτοποίηση και φροντίστε το κάθε κουτί να μην ξεπερνά τα είκοσι κιλά ώστε να μπορεί να σηκωθεί από ένα μόνο άτομο  αλλά και να είναι όλα τους ανθεκτικά και κλεισμένα καλά με την ειδική ταινία ώστε να αποφύγετε ..."ατυχήματα". 


0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα


Μεταφορες Μετακομίσεις

Από το 1993 εξειδικευόμαστε στις υπηρεσίες μεταφοράς και μετακόμισης προσφέροντας τις πιο προσιτές, αξιόπιστες και επαγγελματικές λύσεις. Ικανοποιούμε κάθε ανάγκη των πελατών μας από μια οικονομική μεταφορά, μετακόμιση κατοικίας ή γραφείου με πακετάρισμα, οικονομικές μετακομίσεις φοιτητών, φύλαξη οικοσκευών κλπ. Με έδρα την Θεσσαλονίκη μεταφέρουμε από/και προς οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

Έχοντας στην διάθεση μας όλα τα μεταφορικά μέσα (φορτηγά, ανυψωτικά, αναβατόρια) αλλά και μια αποτελεσματική και έμπειρη ομάδα ολοκληρώνουμε κάθε μεταφορά ή μετακόμιση γρήγορα, αξιόπιστα και με ασφαλές τρόπο.    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας