Πώς να κάνετε την σελίδα σας να φορτώνει γρήγοραΟ χρόνος που χρειάζεται για να φορτώσει μια σελίδα είναι κρίσιμος για την άποψη που σχηματίζει ο επισκέπτης της.

Ακόμα και τώρα που η πλοιοψηφία των χρηστών έχουν μεγάλες συνδέσεις μεγάλες ταχύτητες, οι σελίδες που φορτώνουν αργά δεν είναι κάτι σπάνιο. 

Για να φτιάξετε λοιπόν σελίδες που θα καθυστερούν όσο γίνεται λιγότερο ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές. 

1. Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν λιγότερες εικόνες.
Αρκεστείτε στις απολύτως απαραίοτητες εικόνες, και μην χρησιμοποιήτε πχ εικόνες αντί για text links στα μενού.

2. Βελτιστοποιήστε τις εικόνες που χρησιμοποιείτε.
Σώστε τις εικόνες με συμπίεση και όχι στο 100%. Οι τύποι εικόνων jpg και png έχουν δυνατότητα μεγάλης συμπίεσης χωρίς μεγάλη διαφορά στην ποιότητα. Βρείτε πάντα την βέλτιστη αναλογία.

3. Σωστός τύπος εικόνων.
Για πολυ μικρές εικόνες και για ασπρόμαυρες φωτογραφίες συνήθως μια εικόνα τύπου gif έχει  μικρότερο μέγεθος, ενώ στην αντίθτεη περίπτωση επιλέξτε εικόνες αρχεία τύπου jpg.

4. CSS & DIV 
Σχεδιάστε την σελίδα μας χρήση DIV και CSS και όχι tables. Με τον τρόπο αυτό παράγετε μικρότερο κώδικα και ο browser σας απαιτεί λιγότερο χρόνο για την οπτικοποίηση του. 

5.  Flash
Προτιμήστε όταν αυτό είναι εφικτό την HTML από την FLash. Αποφύγεται την Flash όσο περισσότερο γίνεται  ακόμα και τα μικρά flash αρχεία που φορτώνουν μέσα σε HTML σελίδες. 

6. Σωστή HTML
Ελέγξτε εάν o ΗΤΜL κώδικας σας είναι σωστός χωρίς ανοικτά tags που καθυστερούν τον browser.

7. XHTML
Προτιμήστε την XHTML από την απλή HTML και γράφετε σύμφωνα με τα W3C standards καθώς οι περισσότεροι browser είναι πλέον συμβατοί με αυτά. 

8.  Server Side Include Files.
Χρησιμοποιήστε caching στον server μέσω SSI αρχείων.

9. Έλεγχος.
Ελέγχετε τακτικά τον χρόνο φόρτωσης της σελίδας σας. 

10. Περιεχόμενο.
Μην φορτώνετε πολύ περιεχόμενο σε κάθε σελίδα. Προτιμήστε να μοιράσετε το περιεχόμενο σωστά και οργσνωμένα. 

11. Multimedia
Εάν προβάλλετε video ή αναπαράγεται αρχεία ήχου, αφήστε την επιλογή για την έναρξη της αναπαραγωγής στον χρήστη και μην χρησιμοποιείτε την αυτόματη έναρξη με την φόρτωση της σελίδας.

 2.3
Μέσος Όρος: 2.3 (3 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα


Φόρτωση ιστοσελίδας γρήγορα

Επίσης ένας άλλος τρόπος είναι να έχεις μια HTML έκδοση των ιστοσελίδων που να φορτώνει γρήγορα για να μην περιμένετe    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας