Πως να επεκτείνω το χρόνο ζωής της μπαταρίας του laptop.Οι μπαταρία σε έναν φορητό υπολογιστή είναι σημαντικό εξάρτημα που καθορίζει κυρίως το χρόνο και επομένως την ποιότητα λειτουργίας ενός υπολογιστή. Είμαστε ευχαριστημένοι αν η διάρκεια ζωής της κυμαίνεται από 2 έως 4 έτη, οπότε μοιραία θα πρέπει να την αντικαταστήσουμε λόγο της μείωσης της χωρητικότητας που συνεπάγεται μικρό χρόνο ενεργειακής αυτονομίας του φορητού υπολογιστή.

Με ποιους τρόπους διατήρώ τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας;

 

1. Αποφεύγω την υπερθέρμανση.

Οι υψηλές θερμοκρασίες  μειώνουν δραστικά το χρόνο ζωής της μπαταρίας. Τοποθετούμε το φορητό μας σε επιπεδες επιφάνειες ώστε να υπάρχει κενό από κάτω ή, ιδανικά, σε ειδικές βάσεις φορητών με ανεμιστήρα.

 

2. Αφήνω 5-10 λεπτά την μπαταρία στο ρεύμα μετά την πλήρη φόρτιση. Αυτό ονομάζεται αγγλικά "trickle" και με φυσιολογική χρήση οφελεί την μπαταρία 

 

3. Αφαιρώ την μπαταρία από τον υπολογιστή για όσο διάστημα εκτελεί χρέη σταθερού. Η συνεχής και ατέρμονη σύνδεση της μπαταρίας με το ηλεκτρικό δίκτυο μειώνει την χωρητικότητα και το χρόνο ζωής της. 

 

3.  Εκτελώ πλήρεις κύκλους φόρτισης μια φορά το μήνα. Αυτό σημαίνει: φορτίζω την μπαταρία στο 100% + 5-10 λεπτά που είπαμε παραπάνω, αφήνω την μπαταρία να αδειάσει πλήρως και μετά την ξαναφορτίζω. Αυτό "φέρνει στα ίσια της" την μπαταρία και την προστατεύει από τις επιπτώσεις που δημιουργούνται λόγω των πολλών μερικών φορτίσεων που της έχουμε κάνει ενδεχομένως στο ενδιάμεσο διάστημα.

Τι να προσέξετε !!

1. Οι οδηγίες αυτές αφορούν γενικά τις μπαταρίες Li-Ion, κατά κόσμος λιθίου και μπορούν να εφαρμοστούν σε ανάλογες συσκευές (π.χ. κινητά)0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας