Πως να διαλέξεις μία γερή ξύλινη καρέκλαΔες ποιά πράγματα πρέπει να προσέξεις στην αγορά μιας καλής και γερής ξύλινης καρέκλας...

  • Προτίμησε το ξύλο της καρέκλας να είναι δρυς ή οξιά , θεωρούνται και τα δύο «βαριά»    και υψηλής πυκνότητας ξύλα πρώτης κατηγορίας.

Απέφυγε οποιοδήποτε άλλο ξύλο, π.χ. ξύλα εξωτικά από την Άπω Ανατολή όπως το ράμπεργουντ το οποίο είναι μαλακό ξύλο, γεγονός που δημιουργεί μεγάλη αστάθεια στη καρέκλα όσο περνάει ο καιρός.

Η σταθερότητα μιας καρέκλας βασίζεται στην καλή εφαρμογή των ξύλων της στις μεταξύ τους ενώσεις, δηλαδή "αρσενικό-θηλυκό" ή με τη σωστή ορολογία "μόρσο-τρύπα". 

Όταν τα ξύλα που είναι φτιαγμένη μια καρέκλα είναι από την φύση τους μαλακά, όσο καλή κόλλα να έχουν όσο καλή να είναι η επεξεργασία τους και ακριβής η εφαρμογή τους, η καρέκλα θα αρχίσει να κουνάει μετά από 1-2 μήνες (ίσως και νωρίτερα) χρήσης.

  • Μη προτιμάτε καρέκλες που έχουν βιδωτό σκελετό (δηλ. η πλάτη με το υπόλοιπο σώμα να «δένονται» με βίδες) , μετά από μια σχετικά μικρή διάρκεια χρήσης η καρέκλα σας θα τρίζει και μπορεί και να ανοίξει στις ενώσεις.
  • Γυρίστε ανάποδα την καρέκλα για να δείτε τα δεσίματά της.

Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν πάντα τη διαφορά και ξεχωρίζει μια γερή καρέκλα από μια άλλη  κακής ποιότητας.  

  • Πάρτε τη καρέκλα και κρατήστε τη από τη κορυφή (πλάτη)  και πιέστε τα δύο μπροστινά πόδια διαγώνια στο πάτωμα .

Αν δε τρίζει όταν κάνετε αυτή τη δοκιμασία τότε η καρέκλα είναι γερή αν όμως τρίζει είναι πολύ πιθανό , μετά από λίγο καιρό χρήσης να διαλυθεί.

Ελπίζουμε ότι σας βοηθήσαμε με τις συμβουλές μας.
Δείτε εδώ  ξύλινες καρέκλες με τις τιμές τους.4.65
Μέσος Όρος: 4.7 (3 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας