Πως να διαλέγω το σωστό κρασί



-Δεν αγοράζουμε βιαστικά.

- Διαβάζουμε πάντα τις ετικέτες των κρασιών, μαντεύοντας ποια γεύση κρύβεται πίσω από κάθε ετικέτα.
Κάθε κρασί έχει την δική του ταυτότητά και την ετικέτα που το χαρακτηρίζει.

Κάθε κρασί έχει

- ένα όνομα

- μία χρονολογία γέννησης

- ανήκει σε μια κατηγορία κρασιού (ΟΠΑΠ, Τοπικός οίνος, Επιτραπέζιος, κλπ.)

- αναφέρει το όνομα του οινοποιείου που το εμφιάλωσε

- εάν είναι ξηρό, γλυκό ή ημίγλυκο κλπ.

Ωστόσο μερικά κρασιά δίνουν περισσότερες πληροφορίες για τον εαυτό τους.

- από ποια ποικιλία προέρχονται

- από ποια ακριβώς περιοχή

-εάν ακολουθήθηκε ειδική μέθοδος οινοποίησης

- σε τι βαθμούς θα το πιείτε, κ.α.

Ακόμα κι αν θεωρείτε τον εαυτό σας μη ειδικό στην επιλογή κρασιού, προσπαθήστε να ανακαλύψετε τις επιθυμίες σας και να απαντήσετε σε μερικά βασικά ερωτήματα:

-Τι κρασί να πάρω; Λευκό ή κόκκινο;

- Ξένο ή ελληνικό;

- Από ποια περιοχή να προέρχεται;

- Ποιας χρονολογίας θα είναι;

- Θα ήταν καλύτερα να δοκιμάσω ένα γλυκό κρασί που σίγουρα θα μου αρέσει;

Όμως ένα γλυκό κρασί δεν ταιριάζει και τόσο με μπάρμπεκιου…
Μη φοβηθείτε να δοκιμάσετε! Ο καλύτερος κριτής είναι το προσωπικό σας γευστικό ερέθισμα!



3.65
Μέσος Όρος: 3.7 (3 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα




    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας