Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι το κρέας που αγοράζω είναι ελληνικό;



Το 50% του κρέατος που καταναλώνουμε στην Ελλάδα είναι γαλλικό και όμως όποιον κι αν ρωτήσετε, είναι βέβαιος ότι τρώει ελληνικό μοσχάρι. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, η Ελλάδα θα κάλυπτε 100% τις ανάγκες της σε κρέας. Εντούτοις, εισάγει το μισό από αυτό που καταναλώνει και κατά συνέπεια είναι βέβαιο ότι οι μισοί από όσους νομίζουν ότι τρώνε ελληνικό κρέας, τρώνε -χωρίς να το γνωρίζουν- εισαγόμενο. Ίσως είναι καλύτερο να αγοράζετε συσκευασμένα κρέατα, επειδή είναι δύσκολο να ζητάτε σε κάθε αγορά σας να δείτε τη σφραγίδα που υπήρχε κάποια στιγμή σε κάποιο... τμήμα του ζώου. Τα συσκευασμένα παρέχουν καλύτερη δυνατότητα ιχνηλατήσης της προέλευσης. Οι παραγωγοί συσκευασμένου αναλαμβάνουν εν ολίγοις περισσότερες δεσμεύεις απέναντί σας και έναντι του νόμου σε σύγκριση με ένα συνοικιακό κρεοπωλείο. 


2
Μέσος Όρος: 2 (1 vote)
Η βαθμολογία σας: Κανένα




    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας