Πώς μειώνω τις θερμίδεςΜε το τοπικό πάχος και τα περιττά κιλά παλεύουν οι Έλληνες, καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει. Οι διαιτολόγοι, ωστόσο, επιμένουν πως δεν χρειάζεται άγχος και εξαντλητικές δίαιτες: αρκεί κανείς να βγάλει τις έξτρα θερμίδες από το καθημερινό τραπέζι, για να ξεφορτωθεί έως και μισό κιλό την εβδομάδα!
Ακόμη και η έξυπνη επιλογή του καθημερινού καφέ, παραδείγματος χάριν, μπορεί να γλιτώσει τους καταναλωτές από εκατοντάδες θερμίδες που παίρνουν σε καθημερινή βάση, χωρίς συνήθως να τις υπολογίζουν. Δύο φλιτζάνια τσάι ή καφέ με πλήρες γάλα και δύο κουταλάκια ζάχαρη στο καθένα παρέχουν συνολικά 134 θερμίδες, ενώ με ημιαποβουτυρωμένο γάλα και γλυκαντικές ουσίες οι θερμίδες πέφτουν στις 27!
Το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό για όσους συνηθίζουν να πίνουν υπερενισχυμένα ροφήματα με σιρόπι και σαντιγί: ένα ποτήρι δροσερός μοκατσίνο (εσπρέσο με σοκολάτα, σαντιγί και θρυμματισμένο πάγο) αντιστοιχεί σε 400 θερμίδες! Έτσι, με μία απλή διατροφική αλλαγή, γλιτώνει κανείς ένα ολόκληρο γεύμα, αφού 373 θερμίδες- όσες δηλαδή κερδίζει όποιος αντικαταστήσει το μοκατσίνο με μια κούπα γαλλικό - έχει ένα πιάτο με αχνιστούς λαχανοντολμάδες αυγολέμενο ή μια μερίδα μπριάμ.

περισσότερα.....Έξυπνα κόλπα για να μειώσετε τις θερμίδες0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας