Πώς κάνουμε κέϊκ με γέμιση σοκολάτας



Θα χρειαστείτε

  • 75 γρ βούτυρο
  • 1 κουταλιά τσαγιού απόσταγμα βανίλιας
  • 8 αβγά
  • 1 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζάνι τσαγιού κακάο, σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι, για όλες τς χρήσεις

Για τη γέμιση:

  • 375 γρ σκούρα κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 155 γραμμάρια βούτυρο
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180º C, ενώ στρώνετε τις βάσεις σε 2 στρογγυλές φόρμες για κέικ των 20 εκατοστών, με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  2. Λιώνετε το βούτυρο και τη βανίλια σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
  3. Βάζετε τα αβγά και τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάτε 8 λεπτά μέχρις ότου να γίνουν ένα λείο κρεμώδες μίγμα τριπλάσιο σε όγκο.
  4. Κοσκινίζετε το κακάο και το αλέυρι 2 φορές, το ρίχνετε επάνω στο μίγμα των αβγών και βάζετε και το μίγμα βουτύρου. Τα ανακατεύετε για να ενωθούν.
  5. Μοιράζετε το μίγμα στις φόρμες και τα ψήνετε 25 λεπτά μέχρις ότου τα κέικ να ξεκολλήσουν από τα πλάγια της φόρμας.
  6. Αφού τα αφήσετε να κρυώσουν μέσα στις φόρμες, κόβετε κάθε κέικ στη μέση οριζόντια.
  7. Για να φτιάξετε τη γέμιση, βάζετε τη σοκολάτα, την κρέμα και το βούτυρο σε κατσαρόλα πάνω από χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν λεία.
  8. Τα βγάζετε από τη φωτιά, τα βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσουν και μετά στο μίξερ τα χτυπάτε καλά μέχρι να φουσκώσουν.
  9. Βάζετε 1 στρώμα κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνετε επάνω τη γέμιση και επαναλαμβάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα στρώματα και τη γέμιση.


0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα




    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας