Πως κάνω σάλτσα ντομάτα



Υλικά

- 4 κιλά ντομάτες ώριμες

- 4 κρεμμύδια

- 2 πράσινες πιπεριές

- 2 σκελίδες σκόρδο

- 6 κουταλιές ζάχαρη

- 8 καυτερές πιπερίτσες

- 1 φλιτζάνι ξύδι

- 1 κουταλιά αλάτι

- 1 κουταλιά πάπρικα

- 2 κουταλιές πιπέρι

- 2 κουταλάκια μπαχάρι

- 2 κουταλάκια μουστάρδα

- 1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση

- Πλένουμε καλά τις ντομάτες,
τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.
- Πλένουμε τις πιπεριές και τις πιπερίτσες και τους αφαιρούμε
το κοτσάνι και τα σπόρια και τις κόβουμε μικρά κομματάκια.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο,
τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα βράζουμε καλά.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και όταν κρυώσει,
περνάμε το μείγμα στο μπλέντερ.
- Στη συνέχεια το σουρώνουμε σε σουρωτήρι με στρογγυλές τρύπες
για να απομακρυνθούν τα σπόρια από τις ντομάτες.
- Ξαναρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, του προσθέτουμε
όλα τα υπόλοιπα υλικά και το βράζουμε για περίπου μία ώρα ακόμη.
- Αφαιρούμε την κανέλα και το μπαχάρι και φυλάμε το μείγμα σε μπουκάλια
ρίχνοντας από πάνω του λίγο λάδι ώστε ο αέρας να έρχεται
σε επαφή με το λάδι και όχι με τη σάλτσα τσίλι.



5
Μέσος Όρος: 5 (1 vote)
Η βαθμολογία σας: Κανένα




    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας