Πως κάνω πατατοσαλάτα special



Θα χρειαστείτε

  • 8 μεγάλες πατάτες
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Αγγουράκια τουρσί τα μικρά,ψιλοκομμένα, 8-10 ή κατά προτίμηση
  • Γαλοπούλα καπνιστή 5-6 φέτες κομμένες σε κυβάκια
  • Άνιθο 2 χούφτες μικρές
  • Αλάτι κατά προτίμηση
  • Μαυροπίπερο κατά προτίμηση
  • 2 λεμόνια
  • 8 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 αυγά βρασμένα και κομμένα στα τέσσερα (προαιρετικά)
  1. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους.Όταν βράσουν, τις αφήνουμε να κρυώσουν τόσο όσο να μπορούμε να τις ξεφλουδίσουμε.
  2. Τις κόβουμε σε κύβους και βάζουμε μία πρώτη στρώση στο σκεύος που για πρακτικούς λόγους ας είναι λίγο βαθύ.
  3. Έπειτα μία στρώση κρεμμυδάκια, μία στρώση αγγουράκια, μία στρώση γαλοπούλα,λίγο άνιθο και τέλος αλατοπιπερολαδολέμονο.
  4. Ξαναστρώνουμε πατάτες και τα υπόλοιπα όπως πρίν.Τρείς τέτοιες ολοκληρωμένες στρώσεις είναι ικανοποιητική ποσότητα....ανάλογα βέβαια πόσο και πόσοι θα φάνε.
  5. Άν θέλουμε, στο τέλος-τέλος προσθέτουμε και βραστά αυγά.
  6. Σκεπάζουμε χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου και τη βάζουμε στο ψυγείο.Όσο ποιό πολύ ώρα κάτσει, τόσο πιο νόστιμη θα γίνει.
  7. Όταν φτάσει η ώρα να φαγωθεί,την ανακατεύουμε ελαφρά και απλά την "πλακώνουμε"!

Τι να προσέξετε !!

Για να φτιάξω το αλατοπιπερολαδολέμονο, τα βάζω όλα μαζί σε ένα μπολάκι, τα ανακατεύω με κουτάλι καλά να ενωθούν και περιχύνω στη σαλάτα.Έτσι απλώνονται σε όλη τη σαλάτα καλύτερα.



3.5
Μέσος Όρος: 3.5 (4 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα




    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας