Πως κάνω μόνωση τοίχουΗ μόνωση των τοίχων είναι ένα απαραίτητο στοιχείο όχι μόνο για την καλή και εύρυθμη λειτουργία ενός χώρου αλλά αποτελεί και έναν τρόπο σταθεροποίησης του όλου οικοδομήματος και βελτίωσής του.

Πολλοί από εμάς, προσπαθώντας να γλιτώσουν από κάποιες επιπλέον δαπάνες, αμελούμε τη σωστή μόνωση των τοίχων του διαμερίσματός μας ή της επιχείρησής μας. Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι η μόνωση ταράτσας είναι αρκετή για να μας προστατέψει από τα νερά της βροχής και από τις περιβαλλοντικές αλλαγές , ειδικά αν συνδυαστεί με τη μόνωση πατώματος.

Εδώ όμως υπάρχει προφανές σφάλμα καθώς εννοείται πως και τα άλλα δύο είδη μονώσεων είναι πολύ σημαντικά για ένα οικοδόμημα, αλλά μας προσφέρουν διαφορετικά οφέλη από αυτά που μας παρέχει η μόνωση τοίχων.

Το πιο σημαντικό όφελος που μας δίνει η μόνωση τοίχου είναι η προστασία από την μεταφορά των ήχων από το εξωτερικό περιβάλλον προς το οικοδόμημα μας και φυσικά και το αντίστροφο. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στις παλαιές πολυκατοικίες όπου κατά κύριο λόγο δεν εφαρμοζόταν μόνωση τοίχων.

Βλέπουμε σε αυτές τις πολυκατοικίες πως η ηχομόνωση είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Έτσι  μονώνοντας  τους τοίχους μας παρέχουμε στο χώρο μας ηχομόνωση αλλά και την κατάλληλη ενεργειακή θωράκιση που χρειάζεται το κτίριο.

Δείτε πως γίνονται οι επαγγλματικές μονώσεις ταρατσών  και τοίχων. 0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας