Πώς φτιάχνω ένα ελαφρύ τσιζ-κέικ



Θα χρειαστείτε

1 λίτρο γιαούρτι 2%

1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα

1 κουτί μπισκότα τύπου digestive

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι

6-8 κολονάτα ποτήρια

Η παρακάτω συνταγή μας δίνει ένα πεντανόστιμο αλλά πολύ ελαφρύ -αφου έχει ελάχιστα λιπαρά- τσιζ κέικ. Επειδή σερβίρεται σε κολονάτα ποτήρια είναι παράλληλα ευπαρουσίαστο.

Σε μία γαβάθα ρίχνετε το γιαούρτι 2% και το ζαχαρούχο γάλ. Ανακατεύετε ελαφρά μέχρι να γίνει το μίγμα ενιαίο. Ρίχνετε το λεμόνι και ανακατεύετε ελαφρά. Η κρέμα σας είναι έτοιμη!

Σε ένα άλλο μπολ έχετε τρίψει τα μπισκότα σε πολύ ψιλή σκόνη.

Τοποθέτηση στα ποτήρια:

Ρίχνετε στον πάτο του ποτηριού μία κουταλιά κρέμα. Μετά ρίχνετε λίγο τριμένο μπισκότο ώστε να δημιουργηθεί κρούστα. Ξαναρίχνετε κρέμα και μετά μπισκότο. Επαναλαμβάνετε όσες φορές θέλετε (ή όσο χωράει το ποτήρι). Τελειώνετε με μία στρώση κρέμας.

Βάλτε τα ποτήρια με το γλυκό 5-6 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και είναι έτοιμο.

Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε πάνω από τη τελευταία στρώση κρέμας γλυκό βύσινο ή κεράσι ή άλλο γλυκό της αρεσκείας σας.

 

 

Τι να προσέξετε !!

Το γιαούρτι να είναι στραγγιστό πχ total 2%, Yovita 2% κλπ. 

 

Καλό είναι να μη γεμίσετε τα ποτήρια μέχρι το τέρμα. Μετά ίσως να μη μπορέσετε να προσθέσετε κάποιο γλυκό ως γαρνίρισμα.

 



3.85
Μέσος Όρος: 3.9 (7 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα




    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας