Πως αγοράζω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο;Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι ένας πονοκέφαλος, αν κανείς λάβει υπόψην το υποκειμενικό της υπόθεσης (οικονομική ανάγκη του κατόχου, συναισθηματικό δέσιμο κοκ). Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να ξεφύγουμε από την υποκειμενικότητα μελετώντας αντικειμενικά κριτήρια για να προσεγγίσμουμε τιμές σε μεταχειρισμένα αυτικόνητα ώστε να προβούμε σε κάποια αγορά.
Η διαδικασία που μπορεί να ακολουθηθεί είναι η εξής:

  1. Ψάχνουμε για την μάρκα και το μοντέλο που μας ενδιαφέρει σε ελληνικούς δικτυακούς τόπους (π.χ. www.car.gr).
  2. Εντοπίζουμε την τιμή σε συγκεκριμένη μάρκα, μοντέλο ενώ παρατηρούμε την χιλιομετρική κατάσταση αλλά και την γενική κατάσταση και τα extras (κλιματισμός, αερόσακοι, σύστημα πλοήγησης, ηχοσύστημα, ζάντες, καινούργια λάστιχα κοκ).
  3. Συγκρίνουμε την τιμή που βρήκαμε με τιμές σε γερμανικούς δικτυακούς τόπους (π.χ. www.mobile.de, www.autoscout24.de). Σημειώνεται εδώ ότι θα πρέπει να ξέρουμε κάποια γερμανικά ή να πάρουμε δίπλα μας κάποιον που να ξέρει. Αν η διαφορά της τιμής γερμανίας με αυτήν από Ελλάδα ξεπερνά τα 4.000€ τότε ίσως συμφέρει να το εισάγετε. Στην περίπτωση αυτή επικοινωνήστε με κάποιον εισαγωγέα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
  4. Στην περίπτωση που συμφέρει η αγορά από Ελλάδα, σκεφτείτε τα επιπλέον έξοδα μεταφοράς (αν ο ιδιοκτήτης βρίσκεται σε άλλη πόλη) και μεταβίβασης.

Καλοτάξιδο!

Τι να προσέξετε !!

Ποτέ μην αγοράσετε αυτοκίνητο που δεν έχετε δει ο/η ίδιος/α. Αν δε ο πωλητής είναι στην ίδια πόλη συνιστάται να το κάνετε μια βόλτα από το δικό σας συνεργείο για έναν επιπλέον έλεγχο από έναν δικό σας έμπειρο άνθρωπο.4
Μέσος Όρος: 4 (2 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα


Ωραίες

Ωραίες Συμβουλές!!!
Ωραίο post!
Καλό θα ήταν για 100% αποτελεσματική αναζήτηση να ψάχνετε στους ειδικούς και όχι μόνο σε ΓΕΝΙΚΑ site αγγελιών!!
http://ow.ly/49RNN
Κάντε ένα search εδώ για αυτοκίνητα μόνο με φωτογραφίες!!!
Με τους μεγαλύτερους εμπόρους της χώρας + όλους τους ιδιώτες!
http://carmoto.gr/view_cat.php?cat_id=1&chance=1    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας