Παγωτό σοκολάτα



Θα χρειαστείτε

Υλικά
- 450 γρ. πηχτή κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 2 κουταλάκια νες καφέ
- 1 κουταλιά κονιάκ
- 4 κρόκους αυγών
- 100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
- 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- Σάλτσα φράουλας

- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τον νες καφέ και τα ζεσταίνουμε, χωρίς να βράσουν, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς και κατεβάζουμε την κατσαρόλα.
- Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν μία πηχτή κρέμα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σιγά-σιγά πριν κρυώσει ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μεταφέρουμε το μίγμα μας στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε μέχρι να πήξει ελαφρά χωρίς να βράσει.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα μπολ.
- Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε σε μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες μέχρι να πήξει.
- Το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο.
- Προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα (και τα καρύδια) και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μίγμα μας και πάλι στο μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη.

Βρείτε το Παγωτό σοκολάτα και άλλες συνταγές στην κουζίνα μας. Όλες οι συνταγές μαγειρικής και συνταγές ζαχαροπλαστικής σε ένα site.



0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα




    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας