Κόλπα για το ψάρεμαΘα χρειαστείτε

Να διαβάσω το άρθρο!

Στην Ελλάδα το ψάρεμα είναι ένα μη διαδεδομένο άθλημα ελευθέρου χρόνου, συγκριτικά με τη διάδοσή του στο εξωτερικό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στο εξωτερικό οι περισσότεροι άνθρωποι ψαρεύουν ακόμη και στα γλυκά νερά (δηλ. στα ποτάμια και στις λίμνες). Είδος ψαρέματος που διαφέρει σε αρκετά σημεία με το ψάρεμα που επιλέγουν οι Έλληνες, κυρίως στα αλμυρά νερά (δηλαδή τη θάλασσα).

Παρόλα αυτά αξίζει να αναφέρουμε ότι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν κάποια κόλπα για το ψάρεμα…

Ποιά είναι λοιπόν τα κόλπα για το ψάρεμα;

Ένα από τα κόλπα για το ψάρεμα σε γλυκό νερό είναι να μην καπνίζουν οι ψαράδες καθώς τα ψάρια μπορούν να αναγνωρίσουν τη νικοτίνη.

Ένα άλλο από τα κόλπα για το ψάρεμα είναι τα υλικά- δολώματα που χρησιμοποιούνται να είναι όσο ελαφρύτερα γίνεται.

Επίσης κόλπο για το ψάρεμα μας, μπορεί να θεωρηθεί και η σωστή συντήρηση των δολωμάτων μας.

Τα ψάρια είναι πολύ έξυπνα!

Πηγαίνοντας για ψάρεμα μπορούμε να διατηρήσουμε τα δολώματα μας φρέσκα αν χρησιμοποιήσουμε αντί για πάγο και παγοκύστες, παγωμένα αντικείμενα.

Συγκεκριμένα τα παγωμένα κουτιά αναψυκτικών μπορεί ίσως να θεωρηθεί η λύση σ’ αυτό το πρόβλημά μας και να είναι πραγματικά το κόλπο για το ψάρεμα μας! Το συγκεκριμένο κόλπο μας παρέχει την δυνατότητα της διατήρησης- συντήρησης των δολωμάτων χωρίς όμως την ύπαρξη της αλλοίωσης τους  από κάποιο λιωμένο πάγο ή τις παγοκύστες που συνηθίζεται να χρησιμοποιείται.

Επίσης κόλπο για το ψάρεμα μπορεί να θεωρηθεί και το καλάμι. Η ευλυγισία του καλαμιού συμβάλλει και αυτή στο αποτέλεσμα…

Τέλος ένα από τα κόλπα για το ψάρεμα μπορεί να θεωρηθούν και οι αηδιαστικοί πολτοί (π.χ. μαλάγρα). Μπορείτε να πετάξετε στη περιοχή που ψαρεύετε, αηδιαστικούς πολτούς, που ίσως εμπεριέχουν ψάρια ή ιχθυέλαια. Σίγουρα θα γίνει πόλος έλξης για τα ψάρια και πολύ γρήγορα θα αισθανθείτε τα πρώτα “τσιμπήματα” στο αγκίστρι σας…2.65
Μέσος Όρος: 2.7 (3 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας