Κάνε το γάμο σου πρωτότυπο!Για τους επαγγελματίες οδηγούς το φορτηγό ή η νταλίκα είναι το δεύτερο σπίτι τους. Πολλές φορές γίνεται και απλά το σπίτι τους. Πολλές ώρες με το τιμόνι στα χέρια και μια ολόκληρη ζωή μέσα στην καμπίνα των οχημάτων τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι περισσότεροι επαγγελματίες οδηγοί βαφτίζουν τα φορτηγά τους με διάφορα ονόματα και τα θεωρούν μάλιστα μέλη της οικογένειάς τους. Επαγγελματίας οδηγός που παντρεύτηκε στον Μανταμάδο πριν από μερικά χρόνια έφτασε στην εκκλησία με τον τράκτορά του. Το μεγάλο όχημα στολίστηκε αναλόγως για την περίσταση με λίγα παραπάνω λουλούδια φυσικά λόγω του όγκου του. Ο βασιλιάς των δρόμων την ημέρα εκείνη έκανε ίσως τα πιο ευτυχισμένα χιλιόμετρα της ζωής του.
Το πάθος για την ταχύτητα σε ακολουθεί παντού. Ακόμα και σε μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές όπως είναι αυτή του γάμου. Έτσι, ως λάτρης της ταχύτητας, ο γαμπρός αποφάσισε να μεταβεί από τη Μυτιλήνη στον Μόλυβο, όπου έγινε το μυστήριο, με το αγαπημένο του Mitsubisi EVO 9. Πρόκειται για ένα πραγματικά αγωνιστικό αυτοκίνητο και πραγματικό «εργοστάσιο» αδρεναλίνης. Τέτοιο μηχάνημα δεν το αφήνεις ούτε την ημέρα του γάμου σου. Τα προβλήματα ήταν δύο. Κανένας καλεσμένος δεν μπόρεσε να το ακολουθήσει για τα καθιερωμένα κορναρίσματα και φυσικά ο στολισμός του δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Με το κοντέρ να δείχνει πάνω από 200 χλμ./ώρα όσο καλά κι αν ήταν δεμένα τα λουλούδια στην εκκλησία θα έφταναν μόνο τα κοτσάνια στην καλύτερη περίπτωση. Έτσι επιλέχτηκε να στολιστεί το αυτοκίνητο λίγο πριν από την εκκλησία και στη συνέχεια και στην μετάβαση σε κάποιο κτήμα γάμου  και φυσικά δεν άφησαν τον γαμπρό να οδηγήσει!
Το πάθος ενός άντρα για την ταχύτητα μπορεί να συγκριθεί μόνο με το πάθος του για τις μοτοσικλέτες. Όταν αυτά τα δύο μάλιστα συνδυάζονται, τότε μοτοσικλέτα και αναβάτης γίνονται ένα σε κάθε περίσταση.
Ο γαμπρός στη συγκεκριμένη περίσταση φόρεσε το κουστούμι του, το κράνος και τα γάντια του, καβάλησε τη δίκυκλη αγάπη του και, συνοδεία των φίλων του, επίσης μοτοσικλετιστών, έφτασε μέχρι την εκκλησία. Για άγνωστους λόγους, μετά την ολοκλήρωση του μυστηρίου, ο γαμπρός άφησε τη μοτοσικλέτα στην εκκλησία και έφυγε με τη νύφη με αυτοκίνητο.
Η έκπληξη ήρθε από τη νύφη αυτήν τη φορά, που επέλεξε να φτάσει ως την εκκλησία με ποδήλατο. Ο γάμος έγινε σε εκκλησία της Μυτιλήνης και το σπίτι της νύφης ήταν κοντά σ’ αυτήν και στο κτήμα γάμου  που θα γινόταν η εκδήλωση. Αναμφίβολα δεν υπήρχε πιο πρακτικό μέσο για να πάει στην εκκλησία στην ώρα της και πάνω από όλα οικολογικά. Η δυσκολία ήταν στο πετάλι λόγω του νυφικού, αλλά ευτυχώς για τη νύφη ο δρόμος ήταν κατηφορικός και η απόσταση κοντινή. Όποιος λέει πως ο γάμος είναι σαν το ποδήλατο στην ανηφόρα ας έχει στον νου του πως το πετάλι καμιά φορά ξεκινάει και πριν από αυτόν.
Σε νησί είμαστε. Τι πιο φυσιολογικό από έναν γάμο σε ένα παραθαλάσσιο ξωκλήσι με τη νύφη να φτάνει με καΐκι. Στη Σκάλα Συκαμνιάς σχεδόν κάθε καλοκαίρι αρκετές νύφες φτάνουν από τη θάλασσα για να ενωθούν με τους καλούς τους με τα δεσμά του γάμου. Τρόπος όχι και τόσο πρωτότυπος, αλλά σίγουρα ταιριαστός με τη φυσιογνωμία και την ταυτότητα του τόπου. Προσοχή στα μποφόρ εκείνης της ημέρας βέβαια. 


0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας