Η ποκα στην Ελλάδα!Μάθετε για το παιχνίδι τράπουλας που γνώρισε μεγάλες δόξες στην Ελλάδα, την ποκα. Ποιες είναι οι διαφορές με το πόκερ και τα βασικά είδη στην πόκα…

Η ποκα στην Ελλάδα γνώρισε μεγάλες δόξες τη δεκαετία του ’60 και του ΄70 καθώς ήταν η λέξη κλειδί για τη διασκέδαση πολλών ατόμων σε όλη τη χώρα. Λόγω των μειωμένων σημείων για συναθροίσεις μαζευόταν σε σπίτια με το πρόσχημα του παιχνιδιού ώστε να περάσουν όμορφα τις νύχτες τους. Κανένας δεν ξεχνάει τις πάρα πολλές αναφορές που γινόταν σε αυτό το παιχνίδι τράπουλας στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και από τις αγαπημένες μας αποτελούν Η χαρτοπαίχτρα με την αξέχαστη Ρένα Βλαχοπούλου, μία ταινία με πάρα πολύ γέλιο. 

Ο κόσμος της πόκας ήταν πραγματικά συναρπαστικός εκείνη την εποχή και απολάμβαναν το παιχνίδι σε κάθε του στιγμή. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει ιστορίες από τους γονείς μας ή άλλα συγγενικά πρόσωπα. Για όσους δεν γνωρίζουν η poka αποτελεί το πρόγονο του πόκερ στην Ελλάδα καθώς έχει πάρα πολλές ομοιότητες σε διάφορες εκδόσεις του. Αν κάποιος αναλύσει τους κανόνες από το Λαγουδάκι και τις συγκρίνει με αυτές του Texas Hold’em θα  διαπιστώσει ότι πρόκειται για δύο σχεδόν πανομοιότυπα παιχνίδια. Η μόνη διαφορά υπάρχει στα κλειστά φύλλα που παίρνει αρχικά ο παίκτης που στην έκδοση της pokas είναι τρία ενώ στο Hold’em είναι δύο.

Η ποκα στο ιντερνέτ δεν υφίσταται σαν αυτούσιο παιχνίδι αλλά για ένα γνώστη του αντικειμένου ψάχνοντας τις παραλλαγές του online poker θα βρει τις αντίστοιχες χωρίς μεγάλη δυσκολία. Υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες της pokas που διαπρέπουν στα διαδικτυακά τραπέζια του πόκερ χωρίς να κάνουν μεγάλη προσπάθεια.

Αν θα πρέπει να κάνουνε αναφορά σε παιχνίδια pokα θα αναφέραμε αρχικά το Μπόμπα Χαρακίρι που είναι πλέον γνωστό σε όλους ως όρος αλλά όχι ως τρόπος παιχνιδιού. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο ντίλερ ρίχνει  τρία κλειστά φύλλα στο κέντρο του τραπεζιού και από ένα κλειστό σε όλους τους παίκτες. Οι παίκτες ποντάρουν και συνεχίζεται η ίδια διαδικασία μέχρι να φτάσουν οι παίκτες που θα απομείνουν με πέντε κλειστά φύλλα στα χέρια ώστε να ανοίξουν τα κλειστά που είναι πάνω στο τραπέζι. Ο καλύτερος συνδυασμός κερδίζει.

Μία ακόμη παραλλαγή πόκας που κάνει αίσθηση είναι οι Κοτούλες. Οι κανόνες είναι: στον κάθε παίκτη μοιράζονται τέσσερα κλειστά φύλλα και αφού γίνει το πρώτο ποντάρισμα ανοίγουν στο τραπέζι δύο τριάδες, οι λεγόμενες κοτούλες, από ανοικτά φύλλα για περαιτέρω συνδυασμούς. Αφού συνεχιστούν τα πονταρίσματα ανοίγει και ένα ακόμη φύλλο που μπορεί να κρίνει τον νικητή της παρτίδας

Τι να προσέξετε !!

Όπως καταλάβετε η poka αποτελεί ένα συναρπαστικό παιχνίδι σε όποια
έκδοση και να το γνωρίσει ο παίκτης. Στις ημέρες μας έχει χαθεί καθώς η 
πλειονότητα προτιμάει το ποκερ και δεν έχει ζωντανά παραδείγματα ώστε
να μπορέσει να συνεχίσει αυτή τη παράδοση.5
Μέσος Όρος: 5 (3 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας