Η ανάπτυξη στα τρία πρώτα χρόνια της ζωής (2ο μέρος)Δεύτερο μέρος.
Βρέφη που αρχίζουν να κινούνται (8 έως 18 μηνών)
Η εξερεύνηση κατέχει κεντρική θέση, καθώς το βρέφος αρχίζει να κινείται περισσότερο. Συχνά περίεργο, και εν κινήσει, το βρέφος θέλει να εξερευνά τα πάντα γύρω του, για να μάθει τον κόσμο που το περιβάλλει.
Το βρέφος που κινείται αρχίζει να γίνεται πιο τολμηρό, όταν νιώθει ασφάλεια γύρω του. Οι γονείς μπορούν να το βοηθήσουν σε αυτό το στάδιο, ενθαρρύνοντας το, με το να το κοιτάζουν και να του μιλάνε. Κάτω από προσεκτική επίβλεψη τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν το αίσθημα της εμπιστοσύνης και της κοινωνικής ικανότητας. Είναι πολύ βασικό να θυμούνται οι γονείς, ότι σε αυτό το στάδιο τα παιδιά εξασκούν την ανεξαρτησία τους, αλλά χρειάζονται γύρω τους και τους ενήλικες που εμπιστεύονται, ως μια ασφαλή βάση ενθάρρυνσης.

Η κινητικότητα ανοίγει νέους δρόμους για τα βρέφη. Μπορούν πλέον να μετακινηθούν, όπου και προς όποια κατεύθυνση θέλουν, μπουσουλώντας, χρησιμοποιώντας τα χέρια τους για να συρθούν μπροστά, έρποντας, τρεκλίζοντας, παραπατώντας και κάνοντας ασταθή βήματα. Για τα παιδιά σε αυτό το στάδιο, ο κόσμος είναι γεμάτος υπέροχες εμπειρίες, που τους προκαλούν το ενδιαφέρον, την περιέργεια ή την ευχαρίστηση αλλά και μερικές φορές τον πόνο, τη σύγχυση ή/και το φόβο. Η ελευθερία να κινηθούν με ασφάλεια είναι σημαντική για τα βρέφη που ξεκινούν να μπουσουλάνε και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://mammael.blogspot.com/2010/05/2.html0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας