Γυμναστική στη φύσηΜπορεί να μην μας προσφέρει την ποικιλία και το εύρος ασκήσεων του γυμναστηρίου, αλλά η γυμναστική στην ύπαιθρο ή σε πάρκα είναι κάτι παραπάνω από εποικοδομητική για τον οργανισμό και την ψυχολογία μας. Καταρχήν σκεφτείτε ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένετε με τις ώρες για να κάνετε διάδρομο, ούτε θα συναντήσετε τους αντιπαθητικούς τύπους του γυμναστηρίου που σας κοιτάνε λες και έχετε έρθει από άλλον πλανήτη. Επίσης γλιτώνετε τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, ενώ δεν θα χρειαστείτε και κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό πέρα από τα απολύτως απαραίτητα (πετσέτα, νερό, αθλητικά ρούχα και υποδήματα). Αν λοιπόν στις διακοπές σας έχετε παρατηρήσει κάποιον ανοιχτό χώρο πρασίνου που πιστεύετε ότι θα μπορέσετε να ασκηθείτε άνετα ή αν εν πάσει περιπτώσει το παρκάκι της γειτονιάς αποτελεί τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου στην περιοχή σας, μην διστάσετε. Φορέστε τα αθλητικά σας και ξεκινήστε κάνοντας τις παρακάτω βασικές ασκήσεις για όλο το σώμα.

Σπριντ

Φοβερή άσκηση για βουνό ή μικρά λοφάκια, το γνωστό σε όλους μας τζόκινγκ θα σας αποτοξινώσει και θα σας φέρει σε ακόμα μεγαλύτερη επαφή με τον φυσικό πλούτο της περιοχής όπου γυμνάζεστε. Πολύ περισσότερο καλό θα σας κάνει αν το συνδυάσετε και με μικρά διαστήματα έντονου τρεξίματος και εκρηκτικότητας (σπρίντ), το οποίο όμως χρειάζεται αρκετή εξοικείωση και αντοχή. Σε οριζόντιο έδαφος, ξεκινήστε με χαλαρό τρέξιμο και ανα διαστήματα τρέξτε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων σας για 100μέτρα, ύστερα επανάλθετε στον κανονικό ρυθμό. Αν θεωρείτε ότι κάτι τέτοιο σας βγαίνει άνετα, τότε δοκιμάστε να ανεβείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε ένα μικρό λοφάκι και να επιστρέψετε αργά αργά πίσω. Επαναλάβετε το ίδιο 3-5 φορές, προσέχοντας πολύ τα πατήματά σας και τους καρδιακούς σας παλμούς. Το πιθανότερο είναι ότι μια τέτοια διαδρομή θα σας “γονατίσει” κυριολεκτικά και μεταφορικά. Με τον καιρό όμως, θα αυξήσετε την αντοχή σας και δεν θα κουράζεστε τόσο εύκολα.

Βυθίσεις

Βρείτε έναν βράχο ή ένα παγκάκι και τοποθετήστε το σώμα σας με τις παλάμες να κοιτάνε προς τα κάτω και τα χέρια στο ύψος των ώμων τεντωμένα. Χαμηλώστε σιγά σιγά λυγίζοντας τα χέρια μέχρι οι αγκώνες να φτάσουν περίπου στο ύψος των ώμων και πιέστε γρήγορα πίσω μέχρι τα χέρια να τεντώσουν ξανά.

 

Διαβάστε περισσότερα:http://www.prasinoskosmos.gr/%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%8D%CF%83%CE%B7/5
Μέσος Όρος: 5 (1 vote)
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας