Φαλάφελ με χούμους



Υλικά

-500 γραμ. ρεβίθια στραγγισμένα
-1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μείγμα μπαχαρικών με σκόρδο και πιπέρι
-1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
-1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
-λάδι για τηγάνισμα
-χούμους (έτοιμο, αγορασμένο)

Εκτέλεση

Πολτοποιήστε τα ρεβίθια, με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις 3 κουταλιές
αλεύρι για όλες τις σκοπό, το μείγμα μπαχαρικών, το κύμινο, το μπέικιν
πάουντερ και το αλάτι σε μια μηχανή του κιμά μέχρι να γίνει όλο το
μίγμα κιμάς. Στη συνέχεια, προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ιταλική.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε λίγο λίγο από τον κιμά και τον
πλάθετε σε καφτεδάκια.

Ρίξτε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι περίπου 1 εκατοστό. Αφού ζεσταθεί το
λάδι, ρίχνετε μέσα τα φαλάφελ για να τηγανιστούν. Τα αφήνετε μέχρι να
πάρουν ένα βαθύ καφέ χρώμα και από αυτή τη στιγμή τα αφήνετε για
περίπου 3 λεπτά. Σε μια πιατέλα τοποθετήστε λίγο χαρτί κουζίνας έτσι
ώστε όταν βγάλετε τα φαλάφελ να στραγγίξουν καλύτερα. Αφού στραγγίξουν
τα σερβίρετε μαζί με το χούμους.



5
Μέσος Όρος: 5 (1 vote)
Η βαθμολογία σας: Κανένα




    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας