Δημιουργία blog στο wordpressΤο wordpress.org είναι μια ιστοσελίδα στην οποία μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν ένα blog. Αποτελεί την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα δημιουργίας blog, με πολλές δυνατότητες, εύκολη διαχείρηση και πολύ όμορφα design.

Για να ξεκινήσετε επισκεφτείτε την σελίδα www.wordpress.org. Θα δείτε την σελίδα που εμφανίζεται παρακάτω. Επιλέξτε signup Now

Μεταφέρεστε στην πρώτη σελίδα εγγραφής. Συμπληρώστε το όνομα χρήστη που θέλετε, τον προσωπικό σας κωδικό, την email διευθ, σας. Τσεκάρετε την επιλογή Legal Flotsam και επιλέξτε συνέχεια. 

Το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας, θατα χρησιμοποιοείτε κάθε φορά που θέλετε να μπείτε ως διαχειριστής στο blog σας. Σημειώστε τα κάπου τώρα για να μην τα χάσετε.

Το όνομα χρήστη που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι ελεύθερο δηλαδή να μην το έχει πάρει κάποιος άλλος χρήστης. Εάν δεν είναι, το wordpress θα σας ζητήσει να δώσετε άλλο. Το όνομα αυτό δεν σας δεσμεύει για το όνομα του blog σας (όπως θα δείτε και αργότερα) οπότε χρησιμοποιήστε κάτι πιο περίπλοκο που έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι ελεύθερο 

Τον κωδικό πρέπει να το δώσετε δύο φορές, για είναι σίγουρο ότι δεν έχετε γράψει κάτι λάθος. Την ώρα που δίνετε τον κωδικό σας εμφανίζεται μια μπάρα που δείχνει πόσο ασφαλής είναι ο κωδικός που δώσατε. Εάν η μπάρα δείξει bad δεν σας αφήσει να συνεχίσετε και θα σας ζητήσει να δώσετε πιο περίπλοκο κωδικό. 

Χρησιμοποιήστε μια έγκυρη email διευθ. γιατί εκεί θα λάβετε το email ενεργοποίησης του blog σας. 

Μόλις είστε έτοιμοι πιέστε NEXT.

 

Στην επόμενη σελίδα δηλώνεται τα στοιχεία του blog σας. 

Κάθε χρήστης του wordpress έχει δικαίωμα να διατηρεί παραπανω από ένα blog. Όταν γράφεστε το wordpress θα προτείνει να χρησιμοποιήσετε το blog που θα βρίσκεται στην διεύθηνση username.wordpress.com όπου username είναι το όνομα χρήστη που δηλώσατε στην προηγούμενη σελίδα. Παρόλα αυτά δεν είστε υποχρεωμένος να δημιουργήσετε αυτό το Blog. Μπορείτε εκεί που λέει διεύθυνση να δώσετε ότι θέλετε για να αποκτήσετε το αντίστοιχο blog. Βασική προυπόθεση βέβαια είναι αυτό που δώσετε να είναι ελεύθερο δηλαδή να μην το έχει δεσμέυσει κάποιος άλλος χρήστης. Εάν πχ δοκιμάσετε να κατοχυρώσετε το music.wordpress.com είναι βέβαιο πως δεν θα μπορέσετε. 

Παρακάτω δηλώνετε τον τίτλο του Blog σας. Αυτό μπορείτε να το αλλάξετε και αργότερα και δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.

Επιλέξτε την γλώσσα στην οποία θέλετε να γράφετε (υπάρχουν και Ελληνικά)

Τέλος τσεκάρετε την επιλογή Privacy για είναι δυνατόν να βρίσκουν επισκέπτες το blog σας μέσω των μηχανών αναζήτησης.

 

Πλέον έχετεολοκληρώσει τα στοιχεία σας και το wordpress περιμένει να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας. Για τον λόγο αυτό σας έχει στείλει ένα email στο οποίο υπάρχει το Link ενεργοποίησης. Το email που δηλώσατε φαίνεται πάνω στην εικόνα. Επειδή υπάρχει περίπτωση να έχετε κάνει κάποιο λάθος όταν δώσατε το email σας ελεγξτε ξανά ότι το γράψατε σωστά. Εάν έχετε κάνει λάθος, στο κάτω μέρος της σελίδας (αλλαγή email) μπορείτε να δώσετε ξανά το email σας και να επιλέξετε Update email για να σταλθεί ξανά το Link ενεργοποίησης. 

Μέχρι να λάβετε το email Μπορείτε στην σελίδα αυτή να δηλώσετε κάποια στοιχεία όπως Όνομα, Επίθετο και κάποιο κείμενο για εσάς. Φυσικά δεν είναι ανάγκη τα στοιχεία σας αυτά να είναι τα αληθινά. 

Μπείτε στον λογαριασμό email σας και περιμένετε να έρθει το email ενεργοποίησης. Εάν δεν ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας σε δύο μέρες τότε τα στοιχεία σας διαγράφονται και πρέπει να επαναλάβετε την διαδικασία αποτην αρχή. Στην παρακάτω εικόνας βλέπετε την μορφή του email. Πατήστε το Link ενεργοποίησης.

Θα μεταφερθείτε στην σελίδα του Wordpress που σας ενημερώνει ότι ο λογαριασμός σας έχει ενεργοποιηθεί όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Απο κάτω σας εμφανίζει ξανά το Ονομα Χρήστη και τον Κωδικό σας. Εάν δεν τα έχετε κρατήσει κάπου κάντε το τώρα. 

 

Επιλέξτε απο κάτω Login. Θα σας ζητηθούν τα στοιχεία σας (όνομα χρήστη και κωδικός) Δώστε τα στοιχεία σας και θα μεταφερθείτε στην σελίδα διαχείρισης του blog σας.

 

Μην ξεχνάτε ότι σαν χρηστης του wordpress Μπορείτε να δηιουργήσετε όσα blog θέλετε. 

Το κάθε blog θα βρίσκεται στην διεύθυνση που εσείς επιλέγετε της μορφής "onoma".wordpress.com ενώ για να μπείτε στη σελίδα διαχείρισης πηγαίνετε στην διεύθυνση "onoma".wordpress.com/wp-admin

 

Καλά Post

 4.65
Μέσος Όρος: 4.7 (23 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα


Παρακαλω θα

Παρακαλω θα ηθελα να μου πειτε τι λαθος κανω και κανενας κωδικος δεν γινεται δεκτος για την δημιουργια blog στην wordpress.Εχω κανει απειρους συνδιασμους και τους αποριπτει ολους.Ειλικρινα θα σας ημουν υποχρεη.Ευχαριστω .

mtjdhtr

mtjdhtr

Μπορείτε να

Μπορείτε να δείτε επίσης το παρακάτω άρθρο που μιλά για τα οφέλη δημουργίας ενός blog σε επαγγελματικό επίπεδο, είτε πρόκειται για προσωπικό είτε για εταιρικό blog:

Δημιουργία blog. Δημιουργία του δικού σας καναλιού επικοινωνίας!    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας