Διάφορα σχήματα στο ψωμί



Οι διαφορετικοί τύποι ψωμιού απαιτούν και διαφορετικά σχήματα και
σχέδια και η συνταγή σας θα σας προσφέρει τις απαραίτητες λεπτομέρειες.
Εδώ είναι μερικές γενικές κατευθύνσεις για το σχήμα κάθε ψωμιού.

Η ζύμη για το ψωμί
με μεγάλες εσωτερικές τρύπες όπως η ciabatta ή η focaccia πρέπει να
γίνεται πολύ προσεκτικά έτσι ώστε να μην ξεφουσκώσουν οι φυσαλίδες
αέρα, οι οποίες δημιουργούν τις τρύπες. Για τα επίπεδα ψωμιά όπως η
focaccia και η ciabatta, σχηματίζοντας τρύπες/λακκάκια στη ζύμη με τα
δάχτυλά σας είναι αυτό που ωθεί τις φυσαλίδες αέρα να δημιουργήσουν
όλες μαζί τις χαρακτηριστικά μεγάλες τρύπες. Αυτά τα ζυμάρια τα βάζετε
πάνω σε ένα φύλλο ψησίματος το οποίο έχετε αλείψει ελαφρά με λίγο
ελαιόλαδο.

Ενώ τα ψωμιά όπως η ciabatta και η focaccia δεν θέλουν ιδιαίτερους
χειρισμούς πριν από το ψήσιμο, τα άλλα, όπως τα ρολάκια ή οι φραντζόλες
για σάντουιτς,
απαιτούν να τους δοθεί μια πιο συγκεκριμένη μορφή. Κατά τη διαμόρφωση
αυτών των ψωμιών, το «τσίμπημα» στη ραφή στο κάτω μέρος βοηθά στο να
σχηματίσουν σφιχτό εξωτερικό “δέρμα” και στο να φουσκώσουν καλύτερα και
πάρουν καλύτερο σχήμα.

Υπάρχουν δύο επιφάνειες αύξησης της ζύμης –η κάτω επιφάνεια που
αγγίζει το κάτω μέρος του μπολ ή του αρτοπαρασκευαστή, η οποία είναι
συνήθως ανώμαλη και την επάνω επιφάνεια, η οποία είναι συνήθως ομαλή.
Εάν θέλετε η ομαλή επιφάνεια για να γίνει το πάνω μέρος του ψωμιού,
τόσο όταν θα σχηματοποιείτε το ψωμί τοποθετείστε τη προς το μέρος της
επιφάνειας ζυμώματος.



3.5
Μέσος Όρος: 3.5 (2 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα




    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας