Αντλίες θερμότητας: Σωστή χρήση και συντήρηση 
Οι αντλίες θερμότητας έχουν αποδείξει οτι μπορούν να προσφέρουν άνεση και σωστή θέρμανση(ή ψύξη) του χώρου αρκεί όμως να λειτουργούν με τον σωστό τρόπο.Η σωστή χρήση της αντλίας σας θα σας εξοικονομήσει χρήματα, ενέργεια, θα αυξήσει την απόδοση αλλά και τη διάρκεια ζωής της αντλίας. Μετρήσεις έχουν δείξει οτι η διαφορά μεταξύ μας σωστά διατηρημένης αντλίας και μιας παραμελημένης μπορεί να φτάσει το 10-25%.

Σωστή χρήση της αντλίας θερμότητας
● Μην ανεβοκατεβάζετε συνεχώς την θερμοκρασία του θερμοστάτη.
● Προτιμήστε την αυτόματη ρύθμιση και όχι την χειροκίνητη. Από τη στιγμή που θα θέσετε τις επιθυμητές θερμοκρασίες και τις ώρες που θέλετε να λειτουργεί η αντλία, ο θερμοστάτης θα σας προσφέρει αυτό ακριβώς που επιθυμείτε.
● Μην αφήνεται την αντλία να λειτουργεί συνεχώς.
● Μην εμποδίζετε την ροή του αέρα με καλύμματα ή έπιπλα.

Συντήρηση της αντλίας θερμότητας
● Αλλάζετε ή καθαρίστε τα φίλτρα μια φορά το μήνα ή όποτε σας έχει καθορίσει ο τεχνικός σας.
● Καθαρίστε το εξωτερικό μέρος της αντλίας από σκόνη και φύλλα.
● Καλέστε τον τεχνικό μια φορά τον χρόνο ώστε να εξασφαλίσετε ότι όλα τα μέρη λειτουργούν σωστά.

Όπως όλες οι συσκευές, έτσι και οι αντλίες θερμότητας χρειάζονται προσεκτική χρήση αλλά και συχνή συντήρηση. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε πάντοτε τη μέγιστη απόδοση που μπορεί να σας προσφέρει, οικονομία στο ενεργειακό κόστος και θα γλιτώσετε το μεγάλο κόστος μιας ενδεχόμενης επισκευής σε περίπτωση βλάβη.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τις αντλίες θερμότητας εδώ0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα


Διαφωνώ με τη συνεχή λειτουργία

Η αντλία θερμότητας πρέπει να δουλεύει συνεχώς θεωρώ απλά σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Αυτό γιατί σε ιδιαίτερα ψυχρά κλίματα, μπορεί η αντλία να παγώσει και να χρειάζεται επισκευή.    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας