Ανακαίνιση κατοικίας με χρηστικούς και λειτουργικούς χώρουςΔημιουργείστε χώρους χρηστικούς δίνοντας έμφαση στη λειτουργικότητα. Μόνο έτσι θα έχει η ανακαίνιση ευεργετικά αποτελέσματα.  Βέβαια καλό είναι να συνδυάσετε την εργονομία με τη διακόσμηση, γιατί η αισθητική παίζει σημαντικό ρόλο σε μία κατοικία που έχει γίνει ανακαίνιση.

Ανακαίνιση κατοικίας 52 τμ.

Όταν είναι μικρή η κατοικία πρέπει οι ειδικοί που αναλαμβάνουν  την ανακαίνιση του σπιτιού σας να εκμεταλλεύονται κάθε τετραγωνικό, γιατί δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Κουζίνα και σαλόνι είναι ανοιχτά, που σημαίνει γκρεμίζονται οι τοίχοι ανάμεσά τους. Μπορούμε να πάρουμε και κάποια τετραγωνικά από την είσοδο και να κάνουμε την κουζίνα πιο εργονομική. Τοποθετούμε και αρκετά ντουλάπια και αποθηκευτικούς χώρους για να υπάρχει άνεση στους ιδιοκτήτες. Επίσης μία κατάλληλη επίπλωση θα αναδείξει το χώρο κατάλληλα. Κατά προτίμηση το μαύρο χρώμα στη τραπεζαρία και λευκό στους καναπέδες θα ήταν η καλύτερη πρόταση. Ένας πολύ μικρός διάδρομος οδηγεί στο παιδικό δωμάτιο, με μία μεγάλη εντυπωσιακή μπλε ηλεκτρί κουκέτα για εξοικονόμηση χώρου και ένα κίτρινο χαλί και λευκές κουρτίνες με μπλε σχέδια για επιπλέον φως. Η διακόσμηση είναι εντυπωσιακή και χαρίζει ηρεμία στα παιδιά. Δίπλα είναι το μπάνιο με μία ντουζιέρα και ένα έπιπλο μπάνιου με πολλά συρτάρια και αποθηκευτικούς χώρους. Η κρεβατοκάμαρα έχει  μία συρόμενη ντουλάπα με μηχανισμό βαρέως τύπου για τον ρουχισμό  και τα αξεσουάρ της οικογένειας. Με έξυπνες κινήσεις οι ειδικοί που έχουν αναλάβει την ανακαίνιση προσπαθούν να υπάρχει στο σπίτι ελευθερία κινήσεων, γιατί το σπίτι είναι πολύ μικρό.

Ανακαίνιση διαμερίσματος 39 τμ

Όταν η κατοικία αποτελείται μόνο από 39 τμ, η κάθε κίνηση οφείλουμε να είναι πολύ καλά μελετημένη. Πριν την ανακαίνιση η κατοικία είναι για έναν άνθρωπο, μετά την ανακαίνιση η κατοικία είναι για δύο ανθρώπους. Έχουμε στον ίδιο χώρο σαλόνι και κρεβατοκάμαρα, καθώς τοποθετούμε έναν πτυσσόμενο καναπέ που γίνεται κρεβάτι. Απέναντι από τη τραπεζαρία έχει μπει η κουζίνα και το καθιστικό ώστε να χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση. Η κουζίνα είναι ανοιχτή και προς το σαλόνι και προς την τραπεζαρία. Στη μέση της κατοικίας υπάρχει ένα μικρό χολ με αποθηκευτικούς χώρους για να μπει ο ρουχισμός και τα αξεσουάρ της οικογενείας. Το μπάνιο έχει μια ντουζιέρα από γυαλί securit συρόμενο για εξοικονόμηση χώρου, ένα  έπιπλο μπάνιου με πολλά ντουλάπια και την απαραίτητη λεκάνη  που είναι στερεωμένη στα πλάγια του τοίχου και αφήνει κενό το χώρο κάτω για να αναπνέει. Οι ειδικοί που επιμελούνται την ανακαίνιση έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο παράθυρο για επιπλέον χώρο και ελευθερία. Όταν η κατοικία αποτελείται από τόσα λίγα τετραγωνικά μέτρα πρέπει να κοιτάξουμε πολύ προσεκτικά τη διαρρύθμιση.

Η έλλειψη λειτουργικότητας αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα στη  πολύ μικρή κατοικία. Η ανακαίνιση είναι άκρως απαραίτητη. Ανακαίνιση διαμερίσματος 56 τμ.

Ένα χολ συνήθως λειτουργεί ως διάδρομος πρόσβαση για τους υπόλοιπους χώρους. Ερχόμενος από τη κουζίνα και το ενιαίο σαλόνι πηγαίνουμε στο μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα. Το σπίτι είναι παραλληλόγραμμο, άρα πολύ βολικό για αυτούς που επιμελούνται την ανακαίνιση γιατί αξιοποιούν πολύ σωστά τους χώρους. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να δημιουργηθεί και ένα παιδικό δωμάτιο  λίγο μικρό. Βέβαια με μία κουκέτα μαζί με αποθηκευτικό χώρο εξοικονομείται πολύς χώρος και υπάρχει ελευθερία κινήσεων.

Το αποτέλεσμα μετά από μία ανακαίνιση είναι πάντα εντυπωσιακό και αυτό το διαπιστώνουν καθημερινά οι ειδικοί αλλά και οι ιδιοκτήτες.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανακαίνιση του σπιτιού σας .0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας