6 συμβουλές για αποφράξεις - εκκενώσεις βόθρωνtips για αποφράξεις1. Eνα παλιό tip που ανέκαθεν χρησιμοποιούνταν από τους παλιούς βοθρατζίδες στην εκκένωση βόθρου . Εάν ένα φρεάτιο μυρίζει άσχημα μπορείτε εύκολα να εξαφανίστε  τις δυσάρεστες οσμές που εκπνέονται τοποθετώντας περιμετρικά στο χείλος του εσωτερικού καπακιού λίγο ''χοντρό'' γράσσο, το οποίo με το που θα κλείσετε το καπάκι λειτουργεί ώς άριστο οσμο-μονωτκό σταματώντας τη διαροή όλων των αποπνικτικών οσμών άμεσα.


2. Για να αποφύγετε τη σταδιακή συσσώρευση λίπους και ακαθαρσιών (ουσίες οι οποίες ευθύνονται για τις αποφράξεις)  στο εσωτερικό των αποχετεύσεων σας τόσο στο μπάνιο όσο και στο νεροχύτη θα πρέπει τακτικά ( 1-2 φορές / μήνα ) να ρίχνετε 1-2 κατσαρόλες καυτό νερό. Διαλύονται και παρασύρονται τα πάντα πρίν αρχίσουν να στερεοποιούνται.


3. Αν αντιμετωπίζετε ήδη κάποιο πρόβλημα απόφραξης καλό θα είναι να αποφεύγετε την χρήση δραστικών καυστικών ουσιών, γιατί με αυτό τον τρόπο αφενός μεν μολύνετε το περιβάλλον σε μεγάλο βαθμό αλλά και αφετέρου δε οι ουσίες που περιέχονται στα παραπάνω σκευάσματα μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και διάβρωση - καταστροφή των σωλήνων της αποχέτευσης.

4. Συνίσταται αντί της παραπάνω μεθόδου να ρίξετε από το στόμιο του βουλωμένου νιπτήρα ή νεροχύτη μια κούπα σόδα μαγειρική ή αλλιώς baking soda  ( NaHCO3 - όξινο ανθρακικό νάτριο η χημική ονομασία της). Αφού περάσουν 30 λεπτά περίπου προσθέστε μια κούπα ξύδι ( οξικό οξύ η χημική του ονομασία και CH3COOH o χημικός του τύπος) και σφραγίστε με το πώμα την αποχέτευση. Μετά από 20-30 λεπτά ανοίξτε και προσθέστε απότομα 1-2 κατσαρόλες καυτό νερό. Στις περισσότερες περιπτώσεις η παραπάνω διαδικασία έχει θετικά αποτελέσματα απόφραξης.

5. Ενας άλλος τρόπος για να ξεβουλώσετε νιπτήρα, νεροχύτη, μπανιέρα ή και λεκάνη ακόμα είναι η κλασσική βεντούζα η οποία βγαίνει σε 2 μεγέθη ( το μεγαλύτερο ενδύκνειται για λεκάνη) και είναι κατασκευασμένη από καουτσούκ σχηματίζοντας στο κάτω μέρος μια μεγάλη στρόγγυλη ''ανάστροφη κούπα''. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να κλείσετε την υπερχείλιση ( πχ στην νεροχύτη ή το νιπτήρα) και να αφήσετε 15-20 εκατοστά νερό πλυμμηρισμένο πάνω από την τρύπα της βουλωμένης αποχέτευσης. Προσέξτε να εφαρμόσει καλά η βεντούζα στην βουλουμένη είσοδο και πιέστε επαννειλημένως κάθετα για 5-6 φορές με δύναμη. Το νερό που μετακινείται βίαια εξαιτίας του αέρα της βεντούζας λόγω  αναρόφησης  παρασέρνει τα εμπόδια που προκαλούν την απόφραξη και ελευθερώνεται το σιφώνι. Εφόσον δείτε ότι αρχίζει η αναρρόφηση να λειτουργεί επιτυχώς κάντε μερικές επαναλήψεις και ανοίξτε τη βρύση για 2-3 λεπτά ανοίγοντας πάλι την υπερχείλιση.

6. Για πιο επίμονες αποφράξεις των οποίων η αιτία προφανώς βρίσκεται πιό βαθιά στο αποχετευτικό σύστημα συνίσταται η προσεκτική λύση του σιφωνίου και ο σχολαστικός καθαρισμός του από ακαθαρσίες, λίπη, τρίχες κλπ. ή τέλος η χρήση του ειδικού σπιράλ αποφράξεων που έχει την δυνατότητα να διεισδύσει έως και 10 μέτρα στο εσωτερικό των αγωγών σπρώχνοντας οποιοδήποτε εμπόδιο υπάρχει με περιστροφική κίνηση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποφύγετε απότομες κινήσεις βίας για να μην τραυματιστούν τα τοιχώματα του εσωτερικού των σωλήνων αποχέτευσης.

Αν με τους παραπάνω τρόπους δεν έχετε λύση του προβλήματος τότε θα πρέπει να απυθυνθείτε σε εξειδικευμένη εταιρεία αποφράξεων   www.apofraxeis.net.gr  που με κάμερα και κατάλληλο υδροβολιστικό εξοπλισμό πιεστικών μηχανημάτων ξεβουλώνουν τα πάντα.5
Μέσος Όρος: 5 (5 votes)
Η βαθμολογία σας: Κανένα


Αποφράξεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι εταιρείες που προβάλλονται στον οδηγό μας παρέχουν τις εξής υπηρεσίες: αποφράξεις και καθαρισμό φρεατίων, αποχετευτικών αγωγών και δικτύων, εκκένωση και καθαρισμούς βόθρων, άντληση υδάτων, καθαρισμό βιολογικών εγκαταστάσεων, υδροβολές, βιντεοσκόπηση αποχετευτικών αγωγών, απολυμάνσεις - απεντομώσεις, καθαρισμό μεγάλων επιφανειών, καθαρισμό δεξαμενών και αντλιοστασίων, εγκατάσταση φρεατίων και αγωγών, κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αποχετευτικών έργων και δικτύων.

Υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για ξεβουλώματα, αντλήσεις υδάτων και αποφρακτικά έργα στον μοναδικό κατάλογο που απευθύνεται στις αποφράξεις.

Στον κατάλογό μας θα βρείτε πληροφορίες για τις αποφρακτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σας. Όποιο πρόβλημα απόφραξης ή εκκένωσης βόθρου και αν αντιμετωπίζετε θα εξυπηρετηθείτε άμεσα, στις οικονομικότερες τιμές. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις άλλες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που παρέχονται από τις εταιρείες του καταλόγου μας.

Αποφραξεις

Εξαιρετικός οδηγός...    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας