10 εύκολοι και γρήγοροι τρόποι για να γίνετε πιο «πράσινοι»Θέλετε να ζήσετε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον ζωή, αλλά δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Εδώ είναι μερικές ιδέες για να σας βοηθήσουν να κάνουν το πρώτο σας βήμα. Αυτές οι απλές προτάσεις που δεν απαιτούν επιπλέον χρόνο και χρήμα. Στην πραγματικότητα, θα καταλήξουμε πιθανόν να εξοικονομήσουμε χρήματα.
Σας παραθέτουμε ένα πρακτικό οδηγό ώστε να κάνετε τις έξυπνες οικολογικές σας επιλογές μέρος της ζωής σας.Ο συγκεκριμένος οδηγός δείχνει όλο το φάσμα των πράσινων επιλογών.


1) Τρόφιμα: Τρώγοντας λιγότερο κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα είναι καλό για την υγεία σας, τον προϋπολογισμό σας, και τον πλανήτη ( η κτηνοτροφία είναι υπεύθυνη για το 18% των συνολικών αερίων του θερμοκηπίου). Οι περικοπές των συγκεκριμένων ακόμη και λίγο βοηθάει. Μερικές ιδέες για να μπείτε στο παιχνίδι: Περιορίστε την ποσότητα του κρέατος στο πιάτο σας και συμπληρώστε το με σαλάτα και λαχανικά.Επίσης μπορείτε να αποφύγετε το κρέας μια φορά την εβδομάδα από το διαιτολόγιο σας.
2) Προετοιμασία και αποθήκευση τροφίμων: Μην ζεσταίνετε τα τρόφιμά σας σε πλαστικά δοχεία μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων, διότι είναι πολύ πιθανό επιβλαβή χημικά συστατικά να απελευθερωθούν στο φαγητό σας.
3) Προσωπική φροντίδα: Πείτε όχι σε αντιβακτηριακά σαπούνια. Όχι μόνο είναι εντελώς περιττά, αλλά μπορούν επίσης να κάνουν περισσότερο κακό καθώς συμβάλλουν στην αύξηση των ανθεκτικών βακτηρίων στα αντιβιοτικά.
4) Παιδιά: Χρησιμοποιήστε για το μωρό σας γυάλινα μπιμπερό. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, επιλέξτε από ανοξείδωτες ατσάλινες κούπες. Είναι πιο ακριβές, αλλά θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο σε σχέση με τις αντίστοιχες πλαστικές.
5) Καθαρισμός: Χρησιμοποιείστε παλιές πετσέτες και παλιά T-shirts, αντί για χάρτινα μαντηλάκια και χαρτοπετσέτες, περιορίζοντας τα απόβλητα και εξοικονομώντας χρήματα.
6) Εξοικονόμηση ενέργειας : Κλείστε τα φώτα όταν φεύγετε από ένα δωμάτιο, ενεργοποιήστε τη εξοικονόμηση ενέργειας στην οθόνη του υπολογιστή σας έτσι ώστε να μειώνει την κατανάλωση ενέργειας στην κατάσταση αναμονής. Συνδέστε όλα τα ηλεκτρονικά σας σε ένα πολύπριζο και κλείστε το όταν πάτε για ύπνο.
7) Εξοικονόμηση νερού: Κλείνετε τη βρύση ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας. Θα εξοικονομήσετε έως και 8 λίτρα νερού την ημέρα ή 2.880 γαλόνια το χρόνο. Αν ο καθένας στις ΗΠΑ έκανε αυτό, θα είχε σωθεί περίπου 875 δισεκατομμύρια λίτρα νερού το χρόνο.
8) Βελτίωση σπιτιού: Χρησιμοποιείστε καλή μόνωση καθώς και ειδικές χοντρές ταινίες(stop) για την μη διαρροή θερμότητας από το σπίτι σας.
9) Κήπος: Ποτίστε τα φυτά σας σε ώρες που υπάρχει δροσιά, είτε νωρίς το πρωί είτε αργά το απόγευμα για να αποφευχθεί η γρήγορη εξάτμιση.
10) Μετακινήσεις : Μεγιστοποιείστε την απόδοση του καυσίμου οδηγώντας το αυτοκίνητό σας στα όρια ταχύτητας.Σε εθνικούς δρόμους κλείστε όλα τα παράθυρα καθώς καταναλώνετε πολύ περισσότερα καύσιμα.

 0
Δεν έχει βαθμολογηθεί
Η βαθμολογία σας: Κανένα
    RSS Feeds  |  Δημιουργία Ιστοσελίδας